Wellness

Matcha vs groene thee: wat is het verschil?

Matcha vs groene thee: wat is het verschil?

Matcha versus groene thee: wat is het verschil? De populariteit van matcha neemt met de dag toe – en dat is logisch, het drankje is gezond en lekker. Het is echt een must-have voor zowel influencers als wellnessgoeroes. Vraag jezelf af: op hoeveel matchafoto’s heb je vandaag al dubbel getikt op Instagram?

Maar er komt meer bij kijken dan slechts een mooie foto op je feed. Hieronder onderzoeken we het verschil tussen matcha vs groene thee, de voordelen van Vital Proteins matcha-producten (inclusief collageen!) en het cafeïnegehalte ervan. Lees verder om er meer over te weten te komen!

Zijn matcha en groene thee hetzelfde?

Vraag je je af wat het verschil is tussen matcha en groene thee? Het antwoord is eigenlijk simpel. Matcha en groene thee zijn afkomstig van dezelfde plant, maar matcha struiken laat men groeien in de schaduw in een poging om het chlorofyl- en aminozuurgehalte te verhogen. Matcha wordt fijngemalen tot poeder, groene thee niet. Matcha is dus gemakkelijker in gebruik: het kan in drankjes en desserts worden gemengd.

Gelukkig kunnen gebruikers van Vital Proteins genieten van de speciale eigenschappen van matcha met onze Matcha Collageen, een krachtige combinatie van Japanse matcha en onze gehydrolyseerde Collageen Peptiden. Ook hebben we onze Matcha Collageen Latte, die Japanse matcha met onze gehydrolyseerde Collageen Peptiden en kokosmelkpoeder combineert voor een heerlijke en romige traktatie!

Een snelle overzicht van onze Matcha Collageen & Matcha Collageen Latte

Onze Matcha Collageen geeft je 10g collageen per portie. Naast antioxidanten bevat matcha ook het aminozuur L-theanine.

Deze groene drank bevat ook onze Collageen Peptiden.

En nu voor onze Matcha Collageen Latte! Door onze Matcha Collageen en onze Collageen Creamers™ (de coolste collageen-BFF’s die er zijn) te combineren, zal dit snel je hulpje worden als je gemakkelijk een oppepper zoekt. In tegenstelling tot ons Matcha Collageen, is onze Matcha Collageen Latte (verkrijgbaar in de smaken Matcha en Matcha Vanille) een poeder waarmee je in slechts drie stappen de lekkere smaak en romige textuur van een matcha latte bereikt: giet de poeder in een mok, voeg heet water toe en roer – dat is alles!

Bevat matcha groene thee een hoger cafeïnegehalte dan gewone groene thee?

Heb je nood aan een portie cafeïne? Wij snappen dat! Als het gaat om matcha versus groene thee, ben je in goede handen met ons Matcha Collageen, dat 50 mg cafeïne bevat en gemaakt is van hoogwaardige matcha. Gewone groene thee bevat doorgaans tussen de 30 en 50 mg cafeïne in een 250 ml beker.

Geschreven door Grace Gavilanes en Sarah Schuh

De vele voordelen van collageen

Collageen

De vele voordelen van collageen

2021-01-13 15:17:31van Vital ProteinsVital Proteins

Vital Proteins

Schrijver en Expert