Schoonheid

Wat is hyaluronzuur?

hyaluronzuur

Een zachte, glanzende huid is overal op Instagram te zien. Maar als je gevoelig bent voor een droge huid en je jouw huidverzorgingsroutine een boost wilt geven, dan is hyaluronzuur wellicht het geheime ingrediënt dat ontbreekt aan je beautyarsenaal. Dus zeg maar hallo tegen de nieuwe BFF van je huid. Maar wat is hyaluronzuur?

Het zal niet als een verrassing komen dat je relatie met je huid verandert naarmate de temperatuur wisselt. Het is het hele jaar door belangrijk om een SPF te gebruiken. Bovendien kan de huid er in de winter of in drogere klimaten doffer en droger uitzien. Dit is zeker het geval wanneer het kouder wordt, als gevolg van het gebrek aan zon en de toename van wind.

En dat is nou precies waarom het een goed idee is om hyaluronzuur toe te voegen aan je schoonheidsroutine.

 

Wat is hyaluronzuur?

Uiteraard hebben we altijd het advies gekregen om geen producten te gebruiken met moeilijk uit te spreken ingrediënten, maar hyaluronzuur (HA) is toch echt de uitzondering op die regel. Hyaluronzuur (HA) is een stof die van nature door het lichaam wordt geproduceerd. Onze cellen produceren HA om het vochtgehalte in balans te brengen, waardoor het een geheel natuurlijk product is. Maar naarmate we ouder worden, gaat de productie ervan helaas afnemen.

Wat zijn de voordelen van hyaluronzuur?

HA heeft nog andere voordelen, maar op het gebied van huidverzorging zorgt het voor milde hydratatie, zonder dat het ook als scrub werkt, zoals andere zuren dat wel doen. HA staat bekend als een ‘bevochtiger’ en werkt als een spons om het water vast te houden voor een vollere, zachtere huid.

Wat doet hyaluronzuur met de huid?

Natuurlijk heeft iedereen een andere huid. Maar wat zo fijn is aan hyaluronzuur, is dat het iedereen helpt, of je nu een droge, vette of gemengde huid hebt.

“Aangezien een vochtarme huid een aandoening is die bij elk huidtype kan voorkomen, kunnen we allemaal profiteren van producten met hyaluronzuur”, aldus Dana Murray, een gediplomeerd schoonheidsspecialiste en Babe & Beauty-blogger.

“Een uitgedroogde huid, ofwel een gebrek aan water, probeert zichzelf vaak te ‘repareren’ door te veel olie te produceren. Dit kan leiden tot puistjes, een vette maar toch ook strak aanvoelende huid en extra zichtbare fijne lijntjes.”

Onderzoeken hebben aangetoond dat 1 g hyaluronzuur tot zes liter water kan vasthouden. Ga zeker op zoek naar dit product de volgende keer dat je jouw huidige assortiment huidverzorgingsproducten wilt uitbreiden.

Waar vind ik hyaluronzuur?

Van gezichtsmaskers en lotions tot lipgels en hydraterende nevels: hyaluronzuur is verkrijgbaar in een breed scala aan producten.

Wanneer moet ik hyaluronzuur gebruiken?

Het geweldige en veelzijdige van hyaluronzuur is dat er geen optimaal moment is om het aan te brengen. Of je het nu wilt toevoegen aan jouw ochtend- of avondverzorgingsroutine (of beide!), het tijdstip van jouw keuze heeft geen invloed op de voordelen van hyaluronzuur.

Murray adviseert: “Als je het in serumvorm gebruikt, kun je het product het het best aanbrengen op een vochtige huid, vlak voordat je jouw moisturizer ’s ochtends en/of’ s avonds aanbrengt.”

Hoe kan ik mijn inname van hyaluronzuur nog meer verhogen?

Weet je nog niet zeker of je jouw huidverzorgingsroutine wilt veranderen? Geen probleem. Je kunt jezelf altijd trakteren op Vital Proteins Beauty Collageen® of Skin Boost™.

Geschreven door Grace Gavilanes

Beauty Collageen vs Collageen Beauty Glow: wat is het verschil?

Beauty

Beauty Collageen vs Collageen Beauty Glow: wat is het verschil?

2021-05-23 14:16:35van Vital Proteins

 

Belangrijke opmerking: Dit artikel is uitsluitend beschikbaar gesteld voor informatieve en educatieve doeleinden. Het is niet bedoeld als vervanging voor een professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Vraag altijd jouw arts of een andere gekwalificeerde zorgverlener om advies als je vragen hebt over een medische aandoening. Je huisarts kan je het best helpen bij de diagnose en behandeling van een medische aandoening en kan je ook helpen te beslissen of een voedingssupplement een nuttige aanvulling is van jouw dieet.Vital Proteins

Vital Proteins

Schrijver en Expert