Schoonheid

Gezond haar met Beauty Collageen

collagen benefits for hair

Hoewel de juiste shampoo en haarbehandeling kunnen bijdragen tot gezond haar, is het van binnenuit verzorgen van je haar de beste manier om weelderig ogende lokken te krijgen.

Niet alleen je huid, gewrichten en botten hebben baat bij collageen; je haar kan er ook geweldig veel aan hebben. Wat doet collageen voor je haar en hoe krijg je gezond haar met behulp van dit stofje? Lees verder om te ontdekken hoe je jouw collageenniveau kunt ondersteunen en gezond haar kunt behouden

Waarom hebben we collageen nodig?

De productie van collageen in het lichaam is op zijn best als je jonger bent, maar als je midden twintig bent, kan je collageenvoorraad langzaam afnemen. Naast leeftijd zijn er tal van omgevingsfactoren, zoals blootstelling aan de zon en oxidatieve stress, die de afname van collageen kunnen veroorzaken. Dit stimuleert veel mensen ertoe om collegeensupplementen in hun routine op te nemen.

Beauty Collageen-supplementen helpen je lichaam te voorzien van de aminozuren die het nodig heeft om collageen aan te maken, waardoor je jouw collageenniveau kunt ondersteunen. De supplementen bevatten bovendien andere voedingsstoffen, waaronder biotine en hyaluronzuur.

COLLAGEENSUPPLEMENTEN KOPEN

Wat doet collageen voor je haar?

Mogelijk ben je al bekend met de vele schoonheidsvoordelen van collageen in het lichaam. Hier gaan we echter dieper in op hoe een toereikend collageenniveau helpt je haar gezonder te maken. Ontdek de vele voordelen die collageen je haar biedt:

1. Maakt je haar sterker

Als je ouder wordt, kunnen je haarzakjes broos worden en kan je huid droog worden. Het aminozuur in collageen kan helpen je haar van eiwitten te voorzien, die op hun beurt bijdragen aan het versterken van je haar.

Ons Beauty Collageen bevat biotine, een ander mineraal dat kan helpen bij de opbouw van het eiwit keratine. Keratine is een populair eiwit in veel haarverzorgingsproducten. Het versterkt zowel de huidlaag als de haarzakjes, met gezond uitziend haar als resultaat.

2. Helpt beschermen tegen blootstelling aan vrije radicalen

Antioxidanten zijn een geweldige manier om je te beschermen tegen vrije radicalen en de schade die ze kunnen veroorzaken, waaronder het sneller verouderen van je haar. Gelukkig zijn de aminozuren die collageen aanmaken rijk aan antioxidanten. Deze aminozuren helpen je haar te beschermen tegen schade door vrije radicalen, waardoor de veroudering van je haar wordt vertraagd.

3. Hydrateert het haar

Collageen is zeer voedend, en dan met name type I collageen, aangezien het verantwoordelijk is voor het rehydrateren van het lichaam. Collageen kan je huid, haar en nagels ondersteunen en hydrateren.

Hoe krijg je gezond haar met collageen?

Het was nog nooit zo eenvoudig om collageen onderdeel te maken van je routine om zo de gezondheid van je haar te stimuleren. Ons Beauty Collageen, verkrijgbaar in drie heerlijke smaken, waaronder Tropische Hibiscus, Lavendel-Citroen en Watermeloen-Munt, bevat een reeks heilzame ingrediënten zoals hyaluronzuur. Deze ingrediënten kunnen helpen bij het vasthouden van vocht en het gehydrateerd houden van je haar, en kunnen zo je haar gezonder maken.

Voeg simpelweg een schepje collageen toe aan een warme of koude drank en meng het geheel totdat het poeder volledig is opgelost. Als je op zoek bent naar een nieuw smoothierecept, probeer dan eens een van onze favorieten met een vleugje collageen:

Het perfecte recept voor een smoothie met collageen

Recepten

Het perfecte recept voor een smoothie met collageen

2021-09-20 08:31:35van Vital ProteinsVital Proteins

Vital Proteins

Schrijver en Expert