Schoonheid

Zorg voor gezonde nagels met behulp van Vital Proteins

Waarschijnlijk weet je wel hoe je jouw huid en haar moet verzorgen, maar hoe zit het met je nagels? Afgezien van een snel laagje nagellak hebben je nagels evenveel zorg nodig als je huid – en dat gaat verder dan de klassieke manicure. Van nagelvoeding tot collageensupplementen, wij vertellen je alles wat je moet weten om broze nagels te herstellen en gezonde nagels te behouden.

NU COLLAGEEN KOPENSHOP COLLAGEN NOW

Broze nagels: oorzaken

We hebben allemaal wel eens meegemaakt dat een nagel afbreekt, splijt of scheurt, maar de eerste stap om je nagelgezondheid te beschermen is begrijpen wat de oorzaak is van beschadigde nagels.

Nagels zijn opgebouwd uit laagjes van een eiwit dat keratine heet. Wanneer dit eiwit wordt afgebroken door externe factoren, ontstaan broze nagels. Oorzaken hiervan zijn bijvoorbeeld:

  • Schoonmaakmiddelen
  • Weersomstandigheden
  • Veranderingen tijdens de zwangerschap
  • Leeftijd
  • Vitaminetekort
  • Het overhydrateren van je nagels
  • Uitdroging van de nagels

Hoe kun je jouw nagels gezond houden?

Voor gezonde nagels hoef je niet naar de nagelsalon te gaan. In feite zijn er ook thuis veel manieren om broze nagels te herstellen. Het begint allemaal met de introductie van deze zes stappen.

1. Zeg maar dag tegen nagelbijten

Als je de gewoonte hebt om aan je nagels te pulken en nagels te bijten, weten we dat het misschien moeilijk is om er eenvoudig mee te stoppen. We raden je echter aan deze eenvoudige truc uit te proberen om je te helpen stoppen met nagelbijten.

Verdun een paar druppels mout-, appelcider- of witte azijn in water. Welke azijn je ook kiest, controleer of je geen wondjes hebt en doop je vingers in het azijnmengsel, en laat ze dan aan de lucht drogen. Als je de volgende keer aan je nagels pulkt of bijt, krijg je de onaangename smaak van azijn in je mond, waardoor je hersenen nagelbijten als een negatieve ervaring zullen ervaren.

2. Bescherm je nagelriemen

Je nagelriemen voeden met nagelriemolie of handcrème kan helpen de huid rond je nagels te beschermen en te hydrateren. Gevoede nagelriemen kunnen je manicure in een paar seconden veranderen van slordig in verzorgd, en helpen de pijn van ruwe huid en ingegroeide nagels te verlichten.

3. Vergeet je nagels niet te knippen

Hoewel we vaak naar lange nagels streven, kun je de gezondheid van je nagels verbeteren door ze mooi kort te houden. Vooral als je nagels vaak breken, zal het trimmen van je nagels elke twee weken je nagels beschermen tegen breken – bovendien is kort het nieuwe lang.

4. Investeer in schoonmaakhandschoenen

Een andere manier waarop je nagels broos kunnen worden is door huishoudelijk werk. Daarmee willen we niet suggereren dat je sterkere nagels krijgt door huishoudelijke klusjes achterwege te laten, maar in plaats daarvan raden we aan te investeren in een paar schoonmaakhandschoenen om het vocht in je handen te behouden en te voorkomen dat je nagels uitdrogen.

5. Blijf gehydrateerd

Hydratatie is de sleutel tot een optimale gezondheid en welzijn, inclusief de gezondheid van je nagels. Vergeet niet om je lichaam de aanbevolen 2 liter per dag te geven – zelfs als je geen dorst hebt – om je nagels en algemeen welzijn te ondersteunen.

6. Geef prioriteit aan je voeding

Het verhogen van de hoeveelheid keratine-eiwit in je dieet helpt bij de opbouw en instandhouding van sterke nagelbedden. Bronnen van voedsel dat rijk is aan keratine zijn eieren, zalm, boerenkool, mango en zonnebloempitten.

Recept voor een breakfast bowl met collageen

Recepten

Recept voor een breakfast bowl met collageen

Begin je dag goed met dit recept voor een collageenrijke breakfast bowl

2022-03-21 10:24:39van Vital Proteins

Hoe kan collageen nagels sterker maken?

Collageen is een belangrijk eiwit dat verantwoordelijk is voor veel gebieden van het lichaam. Zo houdt collageen je nagels, huid en haar gezond.

We hebben een reeks Beautycollageen-supplementen die specifiek werken om te voldoen aan jouw behoeften op het gebied van schoonheid en nagelgezondheid. Verkrijgbaar in een reeks heerlijke smaken, waaronder Vital Proteins Beautycollageen in Tropische Hibiscus, Watermeloen-Mint en Lavendel-Citroen. Ons beautycollageen is supergemakkelijk toe te voegen aan je routine en het bevat zowel collageenpeptiden als hyaluronzuur. Voeg gewoon een schep toe aan een smoothie, bakje yoghurt of koud water voor een limonadeachtig drankje, en geniet!

Ontdek hier meer manieren om collageen aan je routine toe te voegen:

Geef je routine een boost met collageen van Vital Proteins

Levensstijl

Geef je routine een boost met collageen van Vital Proteins

Hoe geef je jouw dagelijkse routine een boost met het collageenpoeder van Vital Proteins?

2022-01-17 14:02:11van Vital ProteinsVital Proteins

Vital Proteins

Schrijver en Expert