Schoonheid

Detox je huid voor de zomer: in 5 dagen een gezondere, stralende huid

Detox je huid voor de zomer

De lente is in volle gang en waarschijnlijk verheug je je nu al op meer plezier in de zon als het weer nog warmer wordt. Nu, voordat de zomer echt begint, is het perfecte moment om je huid te ontgiften.

Niets duidt meer op de zomer als een mooie, stralende huid en niets laat je huid sneller stralen dan een goede detox!

Waarom is het belangrijk om je huid te ontgiften?

Laten we het eerst even hebben over waarom het belangrijk is om de huid te ontgiften en hoe dat proces verschilt van een detox voor het lichaam, bijvoorbeeld.

We weten al dat de huid het grootste orgaan van ons lichaam is. De huid beschermt onze inwendige functies tegen potentieel schadelijke micro-organismen, die zelfs op lage niveaus in ons lichaam problemen kunnen veroorzaken. Zonder een duurzame laag gezonde huid zou ons lichaam worden blootgesteld aan veel irriterende omgevingsstoffen die het onmogelijk zou kunnen bestrijden.

Over het algemeen is onze huid fit genoeg om schade door gifstoffen te bestrijden. Maar al die verdedigingsinspanningen eisen hun tol en tasten de beschermende eigenschappen van de huid aan. Daarom kan een vijfdaagse detox voor de huid nuttig zijn.

Ontgift je huid in 5 dagen

Als de meeste mensen aan een detox denken, dan komt waarschijnlijk het beeld van een herstelprogramma in hen op. Een huid detox is een soort herstelprogramma voor de huid. Je ziet het effect bijna onmiddellijk en het proces duurt slechts enkele dagen.

Detox je huid voor de zomer

Na de ontgifting is je huid beter in staat om je te beschermen. Bovendien zal ze er ook gezonder en gehydrateerder uitzien met een mooie gloed. Zo begin je eraan…

Stap 1: kies je serum

Bepaal eerst wat je belangrijkste huidproblemen zijn. Een extreem droge of vette huid, een verstopte of gevoelige en een doffe huid zijn problemen die veel voorkomen als gevolg van irriterende omgevingsstoffen.

Kies dan een verzorgingsproduct dat het probleem van je huid aanpakt. Serums zijn uitstekende behandelingen. Deze krachtige producten die je plaatselijk aanbrengt, zijn doeltreffend dankzij hun sterk geconcentreerde en vitaminerijke formuleringen.

Vele serums zijn samengesteld met actieve mengsels van alfa- en bètahydroxyzuren, vitamine C en andere huidherstellende ingrediënten. Door een doelgericht serum aan je huidverzorging toe te voegen, til je je routine naar een hoger niveau.

Heeft je huid meerdere problemen, dan kun je maximaal drie serums gebruiken. Eén voor elk huidprobleem. Als je laagjes aanbrengt, pas dan altijd eerst het serum met de dunste consistentie toe en werk van daaruit verder. Breng nooit een tweede laag aan voordat de eerste laag volledig is opgedroogd. Anders kunnen de poriën verstoppen en de absorptie verminderen. Bovendien heffen sommige ingrediënten elkaar op. Om dit te voorkomen, laat je tussen twee toepassingen elke laag opdrogen.

Zoek naar serums zonder kleurstoffen, alcohol of synthetische conserveringsmiddelen.

Stap 2: Denk aan je voeding

Nu is het tijd om je voeding onder de loep te nemen. Tijdens je detox is het belangrijk om zuiver te eten.

Een dieet vol verse zalm, biologische bessen, olijfolie en Braziliaanse noten is het beste. Deze voedingsmiddelen zijn een onderdeel van veel populaire ‘schoonheidsdiëten’. Zodra de huid zichzelf begint te herstellen, zijn de onmiddellijke resultaten prachtig!

De genoemde voedingsmiddelen zijn rijk aan antioxidanten. Ze helpen bij het bestrijden van glycatie, ook wel Maillardreactie genoemd, (de beste vriend van de ouder wordende huid) en celoxidatie (nog zo’n maatje).

Voor een effectieve ontgifting vermijd je best alle reactieve voedingsmiddelen zoals zuivel, suiker, zetmeel en alcohol, want deze kunnen allemaal het celvernieuwingsproces belemmeren. Verplicht jezelf er ook toe om alleen water en thee te drinken. Matchathee is ook een goede optie.

Stap 3: Geef jezelf een boost

Plaatselijk aangebrachte serums en voeding zijn een goed begin. Om het detoxproces te versnellen, heeft je lichaam een ontgiftende boost nodig.

Net als matcha, zit spirulina boordevol chlorofyl. Chlorofyl heeft een structuur die sterk lijkt op die van menselijk bloed en heeft het vermogen om onze cellen aan te vullen.

Stap 4: Begin je detox

Oké, nu is het tijd om een dag te kiezen om je detox te starten. Als je van maandag tot vrijdag werkt, is vrijdag een goede dag om te beginnen. Op die manier maak je tijdens het weekend een goede start.

Sommige mensen melden een vroege ‘zuiverende’ fase. In deze fase helpt de huid het lichaam om te ontgiften, waardoor puistjes ontstaan. Mocht dit bij jou gebeuren (het gebeurt niet bij iedereen), onthoud dan dat dit proces normaal is en niet lang duurt. Het hoort er allemaal bij. Houd vol en blijf op koers!

Collageen Jennifer Aniston

Collageen

Collageen Jennifer Aniston

2021-03-11 08:28:40van Vital ProteinsVital Proteins

Vital Proteins

Schrijver en Expert