Schoonheid

De Biotinegids van Vital Proteins

Misschien ben je al wat bekend met biotinnesupplementen en de voordelen ervan omdat je beautytips wisselt met je vrienden of snuffelt in de schappen van de winkel. Heb je er nog nooit van gehoord? Dat is ook cool!

Of je nu met biotine je haar wilt versterken of gewoon biotinepillen neemt voor wellness #goals, je kunt heel veel voordelen ontdekken.

Vital Proteins Skin Boost Capsules

Hieronder duiken we dieper in de wereld van biotine. Wat is biotine? Wat kan het betekenen voor je gezondheid? Welke biotinevitaminen biedt Vital Proteins? Scrol nu door voor meer informatie over dit opvallende ingrediënt.

Wat is biotine?

Biotine wordt ook wel vitamine H genoemd en hoort tot het vitamine B-complex. Het is er onder ander verantwoordelijk voor dat de voedingsmiddelen die we tot ons nemen (d.w.z. eiwitten, vetten en koolhydraten) worden omgezet in energie. Dit is heel belangrijk omdat anders veel van onze dagelijkse processen, zoals metabollische, digestieve en cardiovasculaire processen, niet kunnen plaatsvinden! Biotine draagt ook bij aan een normaal energieleverend metabolisme en het metabolisme van macronutriënten.

Misschien denk je nu we: “Volgens mij heb ik al eens eerder biotine gezien.” Waarschijnlijk heb je gelijk! Biotine is over het algemeen een gebruikelijk ingrediënt in supplementen ter ondersteuning van haar, huid en nagels.

Stimuleren Biotinesupplementen gezond haar?

Dit is natuurlijk een van de meest populaire vragen over biotine en biotinesupplementen. Biovitaminen zijn niet alleen goed voor de gezondheid, zoals we hierboven hebben uitgelegd. Ze zijn ze ook populair vanwege hun vermeende voordelen voor haar en huid. Sommige personen die meer biotine zijn gaan nemen, gaven aan dat hun huid en haar gezonder zijn geworden.

Maar uiteraard raden wij je aan een medisch professional te vragen om te beslissen of een voedingssupplement al dan niet een nuttige aanvulling op je voedingsregime is.

Hoe kan ik biotine toevoegen aan mijn dieet?

Gelukkig zijn er natuurlijke biotinebronnen, zoals:

  • Eidooier
  • Amandelen
  • Notenboter
  • Bloemkool
  • Bananen
  • Champignons

Of voeg een of twee schepjes van een van onze onderstaande biotinesupplementen toe aan je ontbijt, voor een verfrissende, mooie start!

Biotine in de producten van Vital Proteins

Morning Get Up & Glow

Verrijk je beautyroutine met onze Morning Get Up & Glow, een mix van collageenpeptiden, vitamine C, cafeïne, biotine en hyaluronzuur voor een stralende dag. Voeg onze Morning Get Up & Glow™ gewoon toe aan water, thee of fruitsap om je stralender te beginnen.

“Ik mix de Morning Get Up & Glow poeder ’s ochtends graag in mijn smoothie voor de perfecte oppepper.” – Olivia P.

Skin Hydration Boost

Geniet van een blije, gehydrateerde huid dankzij onze plantaardige Skin Hydration Boost Capsules. Ingrediënten als biotine, seleen, zink en vitamine C kunnen helpen bij de ondersteuning van gezondere nagels, haar en huid. Daarnaast koelt hyaluronzuur de huid af en helpt je een dauwachtige gloed te houden. En dit met slechts twee capsules.

Vitamine C draagt bij aan de normale collageenvorming voor de normale werking van de huid. Biotine draagt bij tot de instandhouding van normale huid en normaal haar. Zink en seleen dragen bij tot de instandhouding van normale nagels en normaal haar.

 “Ik ben razend enthousiast over de Skin Hydration Boost™ omdat ik zoveel train. Ik ben er deze week mee begonnen en zie er echt naar uit om de veranderingen te zien!” -Joy J., @joyful__fitness

Geschreven door Sarah SchuhVital Proteins

Vital Proteins

Schrijver en Expert