Schoonheid

De beste huidverzorgingsingrediënten voor je huidtype

De beste huidverzorgingsingrediënten voor je huidtype

Hannah Hartz is een schoonheidsspecialiste uit Chicago met zeven jaar ervaring. Hier deelt Hartz de beste huidverzorgingsingrediënten om naar op zoek te gaan op basis van je huidtype.

Een huidverzorgingslabel lezen kan net zo frustrerend zijn als het ontcijferen van een onmogelijke code. Als consumenten willen we allemaal zo goed mogelijk geïnformeerd zijn over onze aankopen. Hoewel het niet per se noodzakelijk is om te weten wat ‘hydroxypropylmethylcellulose’ of ‘polysorbaat 20’ betekent, zijn er een paar bekende namen waar je wel op kunt letten. Hier vind je een korte handleiding om je te helpen de beste ingrediënten te vinden, afhankelijk van jouw huidtype.

De beste huidverzorgingsingrediënten voor een vette huid

Als je een vette huid hebt, zul je zien dat je grotere, beter zichtbare poriën hebt, voornamelijk op het voorhoofd, de neus en de wangen. Je huid voelt zelden te strak aan en je hebt meestal het gevoel dat je halverwege de dag je huid een beetje moet ontvetten. Vette huidtypes zijn bovendien vatbaarder voor puistjes. Laten we enkele belangrijke ingrediënten bekijken die handig kunnen zijn voor mensen met een vette huid.

Salicylzuur

Een klassieker! Salicylzuur is een bèta-hydroxyzuur en is lipofiel. Dit betekent dat het wordt aangetrokken door de olie op de huid en in de poriën. Hierdoor wordt het zuur rechtstreeks naar de poriën getrokken en wordt alle vettigheid binnenin afgebroken, waardoor het kan worden opgeruimd. Dit ingrediënt kan helpen de vettigheid te verminderen en de huid op veilige wijze in balans te brengen.

Klei

Een uitstekend ingrediënt voor maskers voor vette huidtypes! Klei helpt overtollige oliën en onzuiverheden die tot puistjes leiden te absorberen. Enkele geweldige kleisoorten om naar op zoek te gaan op ingrediëntenlabels zijn bentonietklei, kaolienklei en Franse groene klei. Probeer een masker aan te brengen op het gehele gezicht of gebruik klei als behandeling voor die hardnekkige kleine vlekjes.

Hyaluronzuur

Je mag dan een vette huid hebben, dit betekent niet dat je deze niet heerlijk gehydrateerd kunt houden!

Hyaluronzuur wint de laatste tijd enorm aan populariteit, ook buiten de schoonheidswereld, en dat zeker met een goede reden. De hyaluronzuurmoleculen kunnen tot 1000x hun gewicht in water vasthouden, waardoor ze een geweldig ingrediënt zijn om hydratatie aan de huid te helpen binden. Gebruik na dit product een moisturizer of gelformule om ervoor te zorgen dat de huid gehydrateerd blijft.

Vital Proteins biedt een handvol producten die hyaluronzuur bevatten, zoals onze Beauty Collageen™ .

De beste huidverzorgingsingrediënten voor een droge huid

Als je een droge huid hebt, maak je je waarschijnlijk minder zorgen over poriegrootte en meer over het tegengaan van een schilferige huid. De huid voelt strak aan, vooral in de wintermaanden. Bovendien voelt de huid waarschijnlijk strak aan na het wassen van het gezicht als je niet meteen een verzachtende moisturizer gebruikt.

Ook droge huidtypes kunnen last krijgen van puistjes, aangezien de uitgeputte huidbarrière moeite heeft om bacteriën buiten te houden.

Ga op zoek naar de volgende belangrijke ingrediënten als je een droge huid hebt:

Hyaluronzuur

Precies hetzelfde als voor vette huidtypes! Ieder van ons heeft deze vorm van hydratatie nodig. Een goed gehydrateerde huid zorgt voor een algeheel gezonde huid.

Melkzuur

Dit is een mooi, zacht alfahydroxyzuur dat zorgt voor fantastische exfoliatie, huidversteviging en egalisering.

Deze vorm van exfoliëren is anders dan salicylzuur omdat het helpt om de huidlagen plaatselijk te scruben in plaats van dat het de poriën reinigt.

Dergelijke regelmatige en milde exfoliatie helpt om de huid voor te bereiden om andere hydraterende producten te absorberen. Dit werkt beter dan dat het product simpelweg boven op uw dode schilferende huid komt te zitten.

Ceramiden

Ceramiden waren een paar jaar geleden zeer populair, voordat de wereld in de ban raakte van hyaluronzuur. Maar ceramiden zijn nog steeds geweldig bij het verlichten van een droge huid!

Wanneer jouw huid superdroog en uitgedroogd aanvoelt, betekent dit dat de huidbarrière is uitgeput en niet in staat is om vocht vast te houden of verontreinigende en irriterende stoffen buiten te houden. Een gezonde huid beschikt over een mooie lipidenlaag die helpt om alles intact te houden. Het is de uitputting van deze laag die de huid zwaar belast. Deze lipidenlaag bestaat uit ceramiden, vetzuren en cholesterol.

Bekijk de meest onmisbare schoonheidsproducten van Vital Proteins.

Geschreven door Hannah Hartz

De beste huidverzorgingsingrediënten voor je huidtype

Schoonheid

De beste huidverzorgingsingrediënten voor je huidtype

Discover the best skincare ingredients for your skin type.

2021-11-07 07:29:17van Vital ProteinsVital Proteins

Vital Proteins

Schrijver en Expert