Recepten

5 Voedingsmiddelen die toch op de barbecue kunnen

Voedingsmiddelen die toch op de barbecue kunnen

Kristin Bugden is een mama en communicatieconsultant uit New Jersey, Verenigde Staten. Ze houdt van schrijven, mist geen enkele barre workout en gelooft steevast in een gezellig marathonavondje reality-tv. In dit artikel onthult ze vijf onverwachte voedingsmiddelen die je deze zomer op de barbecue omtovert tot een heerlijk gerecht.

Het barbecueseizoen is volop aan de gang. Het perfecte moment om eens iets anders te proberen dan de traditionele burger en te experimenteren met een aantal verschillende recepten en voedingsmiddelen op de grill. In dit artikel vind je – van kaas tot sinaasappels – enkele nieuwe ideeën die bij je volgende BBQ een regelrechte hit zullen zijn.

5 Onverwachte voedingsmiddelen die toch perfect zijn om te barbecueën

1. Hoe bereid je kaas op de barbecue?

Ik ben altijd al een fan geweest van halloumi op de grill of in de grillpan. Aan andere kazen heb ik nooit echt gedacht. Maar, camembert en brie zijn nog enkele uitstekende opties zijn om te grillen. Geserveerd met brood, crackers of fruit vormen ze een ideaal voorgerecht.

Een foodie-vriend van me heeft me ooit eens verteld dat Parmezaanse kaas ook kan zolang de korst alleen kaas is (en geen was). Na een paar minuten op de barbecue kun je de kaas alleen eten of op een stukje knapperig brood.

2. Hoe bereid je salade op de barbecue?

Bij vele mensen mag tijdens de zomer een assortiment verse salades niet ontbreken. Maar, heb je er ooit al eens aan gedacht om sla op de barbecue te grillen?

Gegrilde Romeinse sla gaat mooi samen met een beetje geraspte kaas. Met Parmezaanse kaas, bijvoorbeeld, voor een rokerige, hartige combinatie. Je kunt gegrilde Romeinse slahelften ook garneren met een hele reeks andere voedingsmiddelen zoals spek, blauwschimmelkaas, suikermaïs, tomaten, avocado of gegrilde kip.

3. Hoe bereid je bloemkool op de barbecue?

Stoom of rooster je vaak bloemkool en wil je eens iets anders? Dan kan grillen op de barbecue.

In slechts 10 minuten maak je heerlijke gegrilde bloemkoolsteaks, een prima vegetarisch alternatief. Experimenteer er op los met het snijden van de bloemkool in verschillende variaties – maar vergeet niet dat kleine roosjes door het rooster zullen vallen, dus die vermijd je best!

4. Hoe bereid je bananen op de barbecue?

Als het om grillen gaat, komt een banaan misschien niet direct in je gedachten op. Toch is dit voedingsmiddel uitstekend voor een heerlijk dessert.

Met enkele rijpe bananen, suiker, melk en wat geraspte kokos maak je snel en gemakkelijk een tropisch barbecuetoetje. Een klassieke banana split is ook een verrukkelijke optie. Laat de twee helften van de banaan grillen op de barbecue. Als ze klaar zijn doe je er ijs bovenop en smullen maar![KG1]

5. Hoe bereid je sinaasappels op de barbecue?

Ben je op zoek naar een nieuw idee voor een zoet gerecht dat ook nog gemakkelijk te bereiden is? Probeer dan eens gegrilde sinaasappels! Deze gegrilde sinaasappels met Grand Marnier hebben een overheerlijke combinatie van rokigerheid, romigheid en bitterheid. Alles wat je nodig hebt, is een beetje Grand Marnier, sinaasappels en wat vanille-ijs.

Geschreven door Kristen Bugden

Collageen Jennifer Aniston

Collageen

Collageen Jennifer Aniston

2021-03-11 08:28:40van Vital ProteinsVital Proteins

Vital Proteins

Schrijver en Expert