Recepten

Je zult je willen smullen van dit Shakshuka recept met Collageen

shakshuka met collageen

We willen je typische ochtendontbijt veranderen in een proteine ontbijt! Eieren en een ontbijt met proteine zijn een van mijn favoriete manieren om de dag te beginnen. Ze zijn niet alleen heerlijk, maar dankzij hun veelzijdigheid kunnen we ervan genieten in verschillende maaltijden en niet alleen het ontbijt. ProteĆÆnen zijn belangrijke bouwstenen voor je lichaam.

Een manier waarop ik mijn eieren graag eet, is door ze te koken in een pan met sudderende tomaten en meerdere kruiden. Het perfecte ontbijt! Proteïnen zorgen er immers voor dat je vol energie aan de dag begint. Dit shakshuka origineel recept is een traditioneel recept uit het Midden-Oosten dat eenvoudige, voedzame ingrediënten zoals tomaten, uien, knoflook en kruiden combineert in een eierbasis.

Shakshuka is gekruid met sterke smaken en geeft een echte kick dankzij de cayennepeper, paprika en chilipoeder. Voel je vrij om het kruidenniveau van het gerecht te regelen door zo weinig of zoveel kruiden toe te voegen als je zelf wilt.

Wat ik leuk vind aan dit recept, is de eenvoud van de ingrediƫnten, evenals het voedingsmiddelen die erin zitten. En hoewel Shakshuka vaak als proteine ontbijt wordt geserveerd, is het ook een heerlijke optie voor lunch en diner. Dit shakshuka ontbijt is een prachtige gerecht uit het Midden-Oosten is er een die je keer op keer opnieuw wilt maken.

Ik besloot een draai te geven aan het traditionele Shakshuka ontbijt uit het Midden-Oosten en wat Vital ProteinsĀ® Collageen Peptiden toe te voegen. Het is smaakloos en gemakkelijk oplosbaar in warme en koude vloeistoffen en voedingsmiddelen, waardoor het een ideale toevoeging is aan elke maaltijd of drank.

Collageen biedt veel geweldige gezondheidseigenschappen waarvan je moet profiteren. Onze Collageen Peptiden helpen om sterker haar, huid en nagels te ondersteunen. Collageen is ook biologisch beschikbaar, wat betekent dat het snel door het lichaam wordt verteerd en opgenomen voor maximale voordelen.

Hoe een Shakshuka origineel recept met Collageen maken

Recept voor 4-5 porties

Ingrediƫnten:

  • 4-5 eieren
  • 2 el olijfolie
  • ½ ui (geschild en in blokjes gesneden)
  • 2 teentjes knoflook (geschild en geplet)
  • 1 rode paprika (gehakt en zaadjes verwijderd)
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 2 schepjes Vital ProteinsĀ® Collageen Peptiden
  • 1 theelepel komijn
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 theelepel tijm
  • Zout en peper
  • Handvol gehakte koriander
  • 40 g fetakaas

Bereiding:

  • Verhit in een middelgrote koekenpan of gietijzeren koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur.
  • Voeg de in blokjes gesneden ui en de geperste knoflook toe en kook tot ze zacht worden.
  • Als de ui en knoflook gaar zijn, voeg je de gesneden peper toe en meng je de Collageen peptiden en kruiden erdoor. Meng goed en kook 5-8 minuten of tot de paprika zacht is.
  • Voeg de tomatenpuree en de gehakte tomaten toe. Meng alle ingrediĆ«nten door elkaar en kook tot ze borrelen. Zet het vuur lager en breek elk ei in de saus.
  • Kook op middelhoog vuur 10-15 minuten of tot de eieren gaar zijn. Garneer met gehakte feta en koriander.
  • Serveer en geniet van een ontbijt met proteine!

Geschreven door Christina Anania @EvolveWithTee

Dit artikel bevat UGC materiaal dat gemaakt is als onderdeel van een advertorial, in samenwerking met de merkambassadeurs van Vital Proteins.


Vital Proteins

Vital Proteins

Schrijver en Expert