Recepten

Troost en voldoening beginnen met een kom van deze romige muskaatpompoensoep

muskaatpompoensoep

Dit heerlijke soeprecept verrijkt met kruiden is een perfect gerecht voor de wintermaanden. Ben je net als ik een soepliefhebber, dan weet je dat elke goede soep opgebouwd is op een basis van uien, knoflook en selderij. Dit recept met collageen begint op dezelfde manier en levert alles wat je ervan verwacht, en meer.

Om deze heerlijke smaken tot hun recht te laten komen, voeg ik bij het sauteren van de groenten graag wat nootmuskaat en paprikapoeder toe. Daarna strooi ik er 2 schepjes Vital Proteins Collagen Peptides over om mijn collageeninname een gemakkelijke boost te geven. Lekker en functioneel – een win-win!

Deze soep van muskaatpompoen (ook wel butternutpompoen of gewoon butternut genoemd) kan alleen worden gegeten, met een warm en beboterd sneetje brood of zelfs als voorgerecht bij een maaltijd. Heb je zin om deze hartverwarmer voor de afwisseling toe te voegen aan je maaltijdenplan? Scrol dan snel naar beneden om van start te gaan.

Zo maak je muskaatpompoensoep

Recept voor 6-10 porties.

Ingrediënten:

  • 2 tl avocado-olie
  • 1 ui (gepeld en in blokjes gesneden)
  • 1 teentje knoflook (gepeld en fijngehakt)
  • 2 selderijstengels (gewassen en in blokjes gesneden)
  • 250 g muskaatpompoen (geschild en in blokjes gesneden)
  • 2 schepjes Vital Proteins® Collagen Peptides
  • 2 tl nootmuskaat
  • 2 tl paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 675 g pompoenpuree
  • 445 g kokosmelk
  • 120 ml gekookt water
  • Optionele toppings: pompoenpitten, nootmuskaat, avocado-olie, kokosmelk, peper, chilivlokken

Bereiding:

  • Neem een grote kookpot en verhit de avocado-olie op een matig vuur. Voeg de uien, knoflook, selderijstengel en blokjes muskaatpompoen toe. Kook gedurende 10-12 minuten of tot alles gaar is.
  • Voeg de collageenpeptiden, nootmuskaat, paprikapoeder, zout en peper toe en roer. Meng samen met de groenten tot alles goed gemengd is.
  • Voeg de pompoenpuree, de kokosmelk en het gekookte water toe en laat 5 minuten koken.
  • Schep het mengsel in een blender en pureer tot het romig en glad is.
  • Als alle groenten gepureerd zijn, doe je de soep weer in de kookpot. Laat 3-5 minuten koken op een matig vuur of tot de soep begint te borrelen.
  • Schep de muskaatpompoensoep in kommen, garneer met extra toppings en geniet met volle teugen!

Geschreven door Christina Anania

Jennifer Aniston X Vital Proteins

Collageen

Jennifer Aniston X Vital Proteins

2021-03-11 08:28:40van Vital Proteins



Vital Proteins

Vital Proteins

Schrijver en Expert