Recepten

Deze romige aardappelsalade is het ultieme BBQ bijgerecht

romige aardappelsalade

Naarmate het weer warmer wordt, wordt het koken van voedsel in de oven minder wenselijk. De oplossing? Zelf aardappelsalade maken – maar niet zomaar een salade!

Maak deze romige aardappelsalade, die naar een hoger niveau wordt getild met Vital Proteins Collageen Peptiden. Deze salade is een verfrissend zomers bijgerecht dat bij elke maaltijd past als het aanzetten van de oven gewoon geen optie is. Het is een eenvoudige en romige salade gemaakt met mayonaise en collageen.

Waarom collageen toevoegen aan uw zoete en hartige recepten? Om gezondheids- en schoonheidsvoordelen te behalen, natuurlijk! Onze OG Collageen Peptiden zijn veelzijdig, omdat ze gemakkelijk oplosbaar zijn in zowel warme als koude vloeistoffen. Ze zijn ook smaak- en geurloos – en alsof dat nog niet genoeg is, kan collageen ook helpen om gezond haar, huid en nagels te ondersteunen. Dit recept is plots een stuk beter geworden, niet?!

Dit BBQ bijgerecht past heel goed bij gegrilde kip, hamburgers of welk gegrilde proteïne dan ook. Aardappelsalade, BBQ en goed gezelschap, wat wil je nog meer? Pak deze romige aardappelsalade mee op picknicks en barbecuefeestjes. Je gasten zullen zeker om een tweede bord komen vragen.

Maak deze aardappelsalade gewoon de avond ervoor klaar om de smaken te laten mengen. De dressing maken, salade mixen en de koelkast in! De volgende dag hebben de aardappelen alle kruiden opgenomen, wat zorgt voor een nog lekkerdere salade.

Collageen in romige aardappelsalade BBQ recept

Recept voor 4 porties.

Salade Ingrediënten:

  • 4 grote aardappelen, gewassen en geschild
  • 1 el kappertjes
  • Handvol verse peterselie, fijngehakt

Dressing maken salade – Ingrediënten:

  • 1 schepje Vital Proteins Collageen Peptiden
  • 2 el mayonaise
  • 1,5 el extra vierge olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  • Was en schil de aardappelen grondig.
  • Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Leg je aardappelen in de pan, zet het vuur iets lager, dek de pan af met een deksel en laat de aardappelen gaar koken. U kunt controleren of ze gaar zijn door met een vork of spies in een aardappel te prikken.
  • Als de aardappelen gaar zijn, haal de pan van het vuur, giet het water af en laat de aardappelen afkoelen voordat je ze in stukjes van 2,5 cm snijdt.
  • Meng dan in een grote slakom de kappertjes, de aardappelen en de fijngehakte peterselie.
  • Voeg voor de dressing meng ons Collageen Peptiden poeder, de mayonaise, olijfolie, knoflookpoeder en zout en peper naar smaak toe in een kleine kom. Klop voorzichtig om alle ingrediënten door elkaar te mengen.
  • Sprenkel de dressing over de salade en schud de aardappelen lichtjes om alle ingrediënten goed te laten combineren. Laat de salade 45 minuten in de koelkast staan om 5 minuten voor het opdienen te marineren, dan moet je de salade eruit halen zodat deze koel en verfrissend is als je hem opdient.
  • Opmerking: je kunt deze salade de avond ervoor maken en in de koelkast kun je hem ongeveer 4 dagen bewaren.

Geschreven door Ria Bass

Lente Traktatie: Lavendel & Citroen Cheesecake

Recepten

Lente Traktatie: Lavendel & Citroen Cheesecake

2021-04-05 14:54:45van Vital Proteins



Vital Proteins

Vital Proteins

Schrijver en Expert