Recepten

Lente Traktatie: Lavendel & Citroen Cheesecake

Lavendel & Citroen Cheesecake

Nu het weer langzaam begint te verbeteren (vingers gekruist!), kunnen we geen heerlijkere manier bedenken om de komst van het zonnige weer te vieren dan door deze Lavendel & Citroen Cheesecake te bakken.

Dit collageen recept bevat alle typische ingrediënten die met cheesecake worden geassocieerd – zoals zuivelvrije roomkaas, kokossuiker en koekkruimels – maar met een twist. En nee, we hebben het niet alleen over de toevoeging van citroenschil en citroensap. We hebben twee scheppen Vital Proteins Beauty Collageen® in Lavendel-Citroen aan het bakmengsel toegevoegd!

Dit is wat ons Lavendel-Citroen Beauty Collageen zo speciaal maakt: het bevat 12 g collageen per portie, 120 mg huidminnend hyaluronzuur, levende bacteriën, lavendel, citroen, bosbes en biet.

Laten we beginnen!

Hoe maak je een Lavendel & Citroen Collageen Cheesecake

Recept voor 12 porties.

Ingrediënten voor de korst:

  • 50 g koekkruimels
  • 2 el kokossuiker
  • ¼ tl kaneel
  • 4 el gesmolten boter

Ingrediënten voor de vulling:

  • 1 kg zuivelvrije roomkaas, zacht gemaakt
  • 200 g kokossuiker
  • 4 grote eieren
  • 2 el tapiocazetmeel
  • 120 g kokosroom
  • ¼ tl vanille-extract
  • 1 el geraspte citroenschil
  • 60 ml citroensap
  • 2 schepjes Vital Proteins Beauty Collageen Lavendel-Citroen

Toppings:

  • Zuivelvrije slagroom
  • Frambozen
  • Bosbessen
  • Bramen

De korst maken:

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een 23 cm springvorm bakvorm in.
  • Doe de koekjes in een plastic zakje met zipsluiting en maak ze fijn met een deegroller.
  • Stop daarna de kruimels in een mengkom. Voeg de suiker en de kaneel toe en roer alles goed door elkaar.
  • Voeg ook de gesmolten boter toe en roer alles goed door elkaar.
  • Druk het mengsel op de bodem van je springvorm en zet het in de koelkast terwijl je de cheesecakevulling bereidt.

De vulling maken:

  • Stop de roomkaas en suiker in een grote mengkom. Klop met een elektrische mixer op hoog tot een romige massa.
  • Voeg de eieren één voor één toe. Voeg vervolgens het tapiocazetmeel, de kokosroom, het vanille-extract en het Beauty Collageen toe.
  • Klop dit op hoog tot een gladde massa.
  • Haal de cheesecake korst uit de koelkast. Giet de cheesecake vulling in de springvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
  • Bak dit gedurende 55 minuten – 1 uur in de oven. Laat daarna de cheesecake nog een uur in de oven staan om af te koelen.
  • Haal de cheesecake uit de oven en laat hem 2 uur op kamertemperatuur staan.
  • Zodra de cheesecake is afgekoeld, smeer de zuivelvrije kokos-slagroom er op. Voeg de bessen en geraspte citroenschil toe om het af te maken. Geniet ervan!

Geschreven door Grace Gavilanes

Collageen Jennifer Aniston

Collageen

Collageen Jennifer Aniston

2021-03-11 08:28:40van Vital Proteins



Vital Proteins

Vital Proteins

Schrijver en Expert