Recepten

Maak de Ultieme Matcha Smoothie met Avocado en Spinazie

Bij Vital Proteins weten we veel over gezonde smoothies. Recepten zoals deze maken het namelijk erg gemakkelijk om collageen aan de dagelijkse voeding toe te voegen. Dit is niet zomaar een smoothierecept; wij zien het als het ultieme recept voor een matcha-collageen-smoothie. 

Smoothies zijn een fantastische manier om in een recept veel voedingsstoffen op te nemen zonder dat het veel tijd en moeite kost. En dit recept voor een matcha-collageen-smoothie met avocado is niet anders. 

Collagen smoothie

Zo maak je de ultieme matchasmoothie…

1. Lekkere gezonde smoothies: recepten voor de perfecte textuur

Een echt goede smoothietextuur is afhankelijk van een aantal factoren. De eerste factor is het gebruik van zoveel mogelijk bevroren fruit en ingrediënten. Bevroren bananen geven een gezond smoothierecept niet alleen een romige, dikke textuur; ze zorgen er ook voor dat je geen ijs hoeft toe te voegen. IJs kan een smoothie verwateren en een brokkelige textuur geven. 

Ik gebruikte bevroren banaan en bevroren avocado om deze avocado-munt-smoothie een ‘yoghurtijs’-achtige textuur te geven. Zorg ervoor dat je de banaan en avocado schilt voordat je ze invriest. Snijd ze in kleinere stukjes om ze gemakkelijker te kunnen pakken en blenden. 

mint smoothie

Een andere belangrijke factor voor het maken van een echt romige smoothie is de verhouding tussen vloeistof en vaste bestanddelen. Te veel vloeistof kan de smoothie waterig maken, maar met te weinig wordt het moeilijk om alles te blenden. Ik begin met ongeveer een half kopje kokos- of amandeldrink. Tijdens het blenden zie ik of er meer vloeistof nodig is om de juiste romigheid te krijgen. Een milkshake-achtige smoothie creëren kan decadent klinken, maar de wetenschap dat je al die gezonde ingrediënten aan je matcha-smoothie hebt toegevoegd maakt het nog beter.

2. Voeg wat hennepzaden toe

Ik gebruik graag hennepzaden in gezonde smoothierecepten omdat ze rijk zijn aan voedingsstoffen. Hennepzaad heeft een ideale 3:1-verhouding van omega-3 tot omega-6 vetzuren. Ze bevatten veel eiwitten en negen essentiële aminozuren die ons lichaam van nature niet aanmaakt. Hennepzaden zijn ook een goede bron van mangaan, vitamine E en magnesium. 

hemp seeds

3. Voeg Vital Proteins matchacollageenpoeder toe

Als je het Vital Proteins Matcha Collagen Powder nog niet kent, is dit gezonde smoothierecept de ideale manier om het te proberen. Ons matchacollageen bevat niet alleen onze collageenpeptiden, maar ook het aminozuur L-theanine. En net als al onze collageenproducten helpt Vital Proteins Matcha Collagen met één portie per dag om een jeugdige uitstraling te bevorderen. 

Word een echte smoothie-expert en -kenner door deze tips en trucs te gebruiken voor de beste smoothietextuur!

women drinking smoothie

Hoe maak je de ultieme matcha-collageen-smoothie met avocado en spinazie?

*bevat noten

Porties
Voor 1 smoothie

Ingrediënten

  • 1 grote bevroren banaan 
  • ½ bevroren avocado 
  • 75 g diepvriesspinazie 
  • 2 el hennepzaad, plus een beetje extra als garnering 
  • 120-240 ml kokos- of amandeldrink 
  • 1 schep Vital Proteins Matcha Collagen 
  • 3-4 muntblaadjes, plus een beetje meer als garnering 
  • 1-2 el cacaonibs (als garnering) 

Method

  1. Doe de bevroren banaan, avocado, spinazie, hennepzaad, kokosmelk, matchacollageen en muntblaadjes in een blender met hoge snelheid en mix tot een gladde massa. 

  2. Schenk de smoothie in een glas en garneer met extra hennepzaad, muntblaadjes en cacaonibs. Serveer onmiddellijk. 

 

Wist je dat matcha 137 keer meer antioxidanten bevat dan andere soorten groene thee? Lees hier meer over de voordelen van matcha: 

Matcha vs groene thee: wat is het verschil?

Wellness

Matcha vs groene thee: wat is het verschil?

2021-04-11 15:45:38van Vital Proteins

Geschreven door Sarah Anderson Vital Proteins

Vital Proteins

Schrijver en Expert