Recepten

Hoe je thuis je eigen amandelmelk kunt maken

amandelmelk

Zelfgemaakte amandelmelk is eenvoudig en heerlijk, maar smaakt vaak een beetje waterig in vergelijking met zijn tegenhangers in de winkel. U kunt echter romiger amandelmelk krijgen door extra gezonde vetten toe te voegen en deze te mengen met Vital Proteins Rundergelatine.

Door dit populaire Vital Proteins-product samen met extra vet aan de amandelmelk toe te voegen, blijft het mengsel geëmulgeerd wanneer het wordt geschud, in plaats van dat de vetten op de vloeistof zitten zoals zonder het zou doen. Voor een extra schuimige topping kun je nog wat amandelmelk opschuimen met je melkschuimer.

Geniet van deze romige amandelmelk met granola of warme ontbijtgranen, of warm hem voor het slapengaan op met extra rundvleesgelatine voor een goede nachtrust. Amandelmelk, proteïne en een goed begin van de dag!

Hoe romige amandelmelk maken

Recept maakt ca. 1 liter amandelmelk.

Onze ingrediënten:

  • 130 g rauwe amandelen (4+ uur geweekt)
  • 850 ml, gefilterd water (kamertemperatuur)
  • 2 eetlepels virgin kokosolie
  • 2 tl vanille-extract
  • ½ tl zeezout
  • 1 schepje Vital Proteins Rundergelatine

Bereiding amandelmelk recept:

  • Plaats een theedoek of neteldoek in een zeefje. Plaats de zeef in een grote kom.
  • De amandelmelk opschuimen doe je door de geweekte amandelen en het gefilterde water in een krachtige blender te plaatsen. Mix 1-2 minuten op hoge snelheid, of tot de amandelen fijn zijn gemalen en het mengsel wit is.
  • Giet de melk in de zeef en laat deze ongeveer 5-10 minuten in de kom druppelen.
  • Knijp de laatste melk uit door de randen van de theedoek door de handdoek in je handen uit te wringen, zodat de resterende melk in de kom kan druppelen.
  • Zet de resulterende gemalen amandelen apart om in een ander amandelmelk recept te gebruiken.
  • Giet ½ kopje amandelmelk in een kleine steelpan. Giet de rest van de amandelmelk terug in de blender.
  • Voeg de kokosolie, vanille-extract, zeezout en Rundergelatine toe aan de pan. Verhit op een laag tot middelhoog vuur en klop tot de eiwitten zijn opgelost.
  • Voeg het mengsel samen met de rest van de amandelmelk toe aan de blender en mix op hoog vuur om te combineren – dit duurt ongeveer 30 seconden.
  • Geniet er direct van of bewaar tot een week in de koelkast. Amandelmelk proteïne smoothies voor de hele week! De melk moet voor elk gebruik voorzichtig worden geschud.
Jouw gids voor Collageen vs Rundergelatine

Collageen

Jouw gids voor Collageen vs Rundergelatine

2021-04-14 14:36:33van Vital Proteins



Vital Proteins

Vital Proteins

Schrijver en Expert