Recepten

Jouw weekendsnack: een glutenvrije vanillecake

glutenvrije vanillecake

Er is geen groots verjaardagsfeestje nodig om te genieten van een speciale lekkernij. Dat is het geval bij dit vanillecake, die glutenvrij is maar ook een heerlijke zoete smaak heeft. De zoete smaak wordt bereikt door de toevoeging van kaneel, ahornsiroop (of honing) en natuurlijk onze Vital Proteins Collageen Creamerā„¢.

Dit dessert is een feestje om je week mee te eindigen. Trakteer jezelf op een plak vanillecake de volgende keer dat je zin hebt in wat zoets.

Ingrediƫnten:

Het recept is voor 12 porties

  • 1 ¼ kopje amandelmeel
  • ¾ kopje kokosmeel
  • ¼ kopje tapiocameel
  • 2 schepjes Vital Proteins Collageen Creamerā„¢ in vanillesmaak
  • 3 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel zeezout
  • ¼ kopje kokosolie
  • ¾ kopje kokossuiker
  • ¼ kopje ahornsiroop of honing
  • 1 theelepel pure vanille-extract

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 160 °C, vet twee cakevormen in met kokosolie of bekleed ze met bakpapier.
  • Meng de droge ingrediĆ«nten in een grote kom: amandelmeel, kokosmeel, tapiocameel, bakpoeder, zeezout, kaneel en de Collageen Creamerā„¢.
  • Klop de eieren, ahornsiroop, kokosolie en kokossuiker in een aparte mengkom goed door elkaar.
  • Meng langzaam de droge ingrediĆ«nten met het natte mengsel.
  • Giet het beslag gelijkmatig in de twee cakevormen en bak 20 minuten of tot een ingestoken vork er schoon uitkomt.
  • Geniet van de cake met je favoriete zuivelvrije glazuur. Garneer met verse gesuikerde veenbessen en rozemarijn.

Geschreven door Grace Gavilanes

De vele voordelen van collageen

Collageen

De vele voordelen van collageen

2021-01-13 15:17:31van Vital Proteins



Vital Proteins

Vital Proteins

Schrijver en Expert