Dit dessert is een feestje om je week mee te eindigen. Trakteer jezelf op een plak vanillecake de volgende keer dat je zin hebt in wat zoets.
Ingrediƫnten:
Het recept is voor 12 porties
- 1 ¼ kopje amandelmeel
- ¾ kopje kokosmeel
- ¼ kopje tapiocameel
- 2 schepjes Vital Proteins Collageen Creamer⢠in vanillesmaak
- 3 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel zeezout
- ¼ kopje kokosolie
- ¾ kopje kokossuiker
- ¼ kopje ahornsiroop of honing
- 1 theelepel pure vanille-extract
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 160 °C, vet twee cakevormen in met kokosolie of bekleed ze met bakpapier.
- Meng de droge ingrediĆ«nten in een grote kom: amandelmeel, kokosmeel, tapiocameel, bakpoeder, zeezout, kaneel en de Collageen Creamerā¢.
- Klop de eieren, ahornsiroop, kokosolie en kokossuiker in een aparte mengkom goed door elkaar.
- Meng langzaam de droge ingrediƫnten met het natte mengsel.
- Giet het beslag gelijkmatig in de twee cakevormen en bak 20 minuten of tot een ingestoken vork er schoon uitkomt.
- Geniet van de cake met je favoriete zuivelvrije glazuur. Garneer met verse gesuikerde veenbessen en rozemarijn.
Geschreven door Grace Gavilanes