Recepten

Collageenrecept: Hawaïaanse taco’s met langzaam gegaarde kip voor de BBQ

Hawaïaanse taco's met langzaam gegaarde kip voor de BBQ

De zomer is de beste tijd om al fresco heerlijk van eten te genieten. En wat kan heerlijker zijn dan buiten tijdens de barbecue smullen van deze Hawaïaanse taco’s met in de slowcooker gegaarde kip?!

Zomerse slowcooker recepten zijn een fantastisch alternatief. Zo hoef je in de keuken de oven niet op te warmen en heb je een mooie afwisseling voor koken op de grill. Misschien associeer je suddergerechten of ‘slowkoken’ met de winter of zwaardere maaltijden, maar het is de perfecte methode om malse, sappige kip te bereiden voor deze zomerse taco’s.

Want met slowcooker recepten doe je overdag al het zware werk terwijl je werkt of andere dingen doet. Trek voor dit slowcooker recept ’s ochtends wat tijd uit om de kip klaar te maken. Zo kun je later op de dag meer genieten van de zomerse barbecue. Begin met het bereiden van de saus die je nodig hebt voor het marineren van de kip in de slowcooker.

De Hawaïaanse BBQ-saus bestaat uit ingrediënten die je misschien al bij de hand hebt:

  • Ananassap uit blik of verse ananas geeft de saus een typisch Hawaïaanse smaak.
  • Coconut aminos of kokosnoot aminos geven deze kiptaco’s umami.
  • Door zijn zuurtegraad helpt appelciderazijn om de kip malser te maken.
  • Voeg Vital Proteins® Collagen Peptides toe voor een collageenboost.

Met dit slowcooker recept voor de zomer maak je niet alleen perfect sappige kip, maar zorg je ook voor een zomers slaatje van vers fruit om de Hawaïaanse BBQ kiptaco’s helemaal af te werken. Voeg aan knapperige paarse spitskool en rode ui wat verse ananas en mango toe voor een verfrissende, pittige smaak in de taco’s. Nadat je de kip in de slowcooker hebt bereid, kun je ervoor kiezen om alles bij elkaar te doen en in de koelkast te zetten. Zo smelten alle smaken samen.

Als het tijd is om de taco’s te serveren, haal je de kip uit het slowcooker. Leg de kip in een grote kom en trek met twee vorken het kippenvlees uit elkaar. Wil je dit slowcooker recept paleovriendelijk houden? Gebruik dan grote slabladeren in plaats van tacoschelpen of ga voor je favoriete tortilla. Garneer de kip met de mango-ananassalsa en serveer onmiddellijk. Geniet deze zomer van slowcooker recepten en begin met deze Hawaïaanse kiptaco’s voor tijdens de BBQ!

Recept voor Hawaïaanse taco’s met langzaam gegaarde kip voor de BBQ

Recept voor 10 porties.

Ingrediënten:

Ingrediënten voor de taco’s:

  • 750 g kipfilets
  • 350 ml ananassap
  • 120 ml barbecuesaus (indien mogelijk zelfgemaakt)
  • 80 ml coconut aminos
  • 60 ml appelciderazijn
  • 2 teentjes knoflook (gepeld en fijngehakt)
  • ½ tl gemalen gember
  • 2 schepjes Vital Proteins® Collagen Peptides
  • Tacoschelpen, slabladeren of tortilla wraps

Ingrediënten voor mango-ananasslaatje:

  • 340 g rode kool (geraspt)
  • 210 g verse ananas (in blokjes gesneden)
  • 165 g verse mango (in blokjes gesneden)
  • 150 g rode ui (geschild en in blokjes gesneden)
  • 2 el verse koriander (fijngehakt)
  • 60 ml volle kokosmelk
  • 2 el limoensap
  • 1 el hete saus (bijv. chilisaus)
  • ¼ tl zeezout

Bereiding:

  • Leg de kipfilets in de slowcooker.
  • Maak de Hawaïaanse barbecuesaus. Neem een grote kom en meng het ananassap, de barbecuesaus, de kokosnoot aminos, de appelciderazijn, de knoflook, de gember en de collageenpeptiden heel goed door elkaar.
  • Giet de saus over de kipfilets. Dek af en zet de slowcooker 7-8 uur op lage stand.
  • Begin dan met het bereiden van het mango-ananasslaatje. Neem een grote kom en doe er de geraspte kool, ananas, mango, rode ui, koriander, kokosmelk, limoensap, hete saus en zeezout in. Meng alles goed door elkaar, dek af en zet in de koelkast tot de kip klaar is.
  • Zodra de kip gaar is, trek je met twee vorken de kipfilets uit elkaar.
  • Serveer de Hawaïaanse BBQ-kip met tacoschelpen, slabladeren of tortilla wraps. Garneer met een schep mango-ananassalade.
Je zult je willen smullen van dit Shakshuka recept met Collageen

Recepten

Je zult je willen smullen van dit Shakshuka recept met Collageen

2021-05-25 07:39:36van Vital Proteins



Vital Proteins

Vital Proteins

Schrijver en Expert