Recepten

Citroen- en Maanzaad Collageen Cupcake Recept

Citroen- en Maanzaad Collageen Cupcake

Een heerlijke cupcake recept voor in de lente! De smaak van verse citroen doet me zo erg denken aan warme zonnige dagen, wanneer de bloemen beginnen te bloeien en de geur van vers gras aanwezig is.

Wanneer het warmer begint te worden en de dagen langer worden, is het normaal dat ons lichaam tijd buiten wil doorbrengen en lichter, verfrissend voedsel wil consumeren.

Deze Citroen- en Maanzaad Cupcakes doen precies dat en dienen als de ultieme lentetraktatie vanwege de smaakcombinatie van vers citroensap en vanille. Je krijgt alle lekkere proefnotities in één hap. Bovendien is onze Vital Proteins Collageen Peptiden in vanillesmaak ook opgenomen in dit collageenrecept, wat helpt om de vanillesmaak te versterken.

Genoeg gepraat – laten we gaan bakken!

Hoe maak je citroen- en maanzaad collageen cupcakes

Recept voor 10-12 cupcakes.

Cupcake Ingrediënten:

  • 125 g kokosmeel
  • ½ tl baking soda
  • ½ tl bakpoeder
  • ¼ tl zeezout
  • 1 schep Vital Proteins Collageen Peptiden vanillesmaak
  • 3 el maanzaad
  • 4 eieren
  • 120 ml vers geperst citroensap
  • 80 ml kokosolie
  • 60 ml amandelmelk
  • 120 ml ahornsiroop
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl azijn

Ingrediënten voor het glazuur:

  • 1 blik kokosroom (een nacht gekoeld)
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 tl vanille

Methode:

  • Verwarm je oven voor op 180 °C en bekleed een muffin bakvorm met (papieren) muffinvormpjes.
  • Combineer alle droge ingrediënten in een keukenmachine en mix ze samen.
  • Voeg dan alle vloeibare ingrediënten toe en mix dit op hoog tot het mengsel goed gemengd is. Dit kan ook worden gedaan in een mengkom.
  • Schep het mengsel in de muffinvormpjes en vul ze ongeveer voor ¾. Bak de cupcakes voor 15 minuten in de oven en laat ze afkoelen op een afkoelrek.
  • Maak het glazuur terwijl de cupcakes aan het afkoelen zijn. Meng in een gekoelde aluminium mengkom de gekoelde kokosroom (verwijder eerst het vocht), ahornsiroop en vanille en klop dit met een handmixer tot het dik is.
  • Bedek de cupcakes met het glazuur, een snufje maanzaad en wat citroenschil. Geniet ervan!

Geschreven door Christina Anania @EvolveWithTee

Jouw weekendsnack: een glutenvrije vanillecake

Recepten

Jouw weekendsnack: een glutenvrije vanillecake

2021-03-14 16:16:29van Vital Proteins

Dit artikel bevat UGC materiaal dat gemaakt is als onderdeel van een advertorial, in samenwerking met de merkambassadeurs van Vital Proteins.



Vital Proteins

Vital Proteins

Schrijver en Expert