Wat is kokosnoot?
De kokospalm is een lid van de palmboomfamilie. De term ākokosnootā kan verwijzen naar de hele kokospalm, het zaad of de vrucht.
Kokosnoot is een heerlijk voedingsmiddel dat vele unieke vormen aanneemt; het kan worden gebruikt als een zuivelvrije creamer (kokosmelk), een drankje na de training vanwege de elektrolyten en koolhydraten (kokoswater) en als suikervervanger (kokossuiker). Laten we een diepe duik nemen in alles wat met kokos te maken heeft…
Kokosolie
Kokosolie is verkrijgbaar in verfijnde en ongeraffineerde vormen. Geraffineerde kokosolie betekent simpelweg dat het een kokossmaak heeft (wat goed of slecht kan zijn, afhankelijk van het recept waarin het wordt gebruikt), terwijl ongeraffineerde kokosolie een heldere, smaakloze olie is die minder wordt verwerkt.
Geraffineerde kokosolie heeft een rookpunt van 200°C en kan dus gebruikt worden bij het sauteren, licht bakken of bakken. Ongeraffineerde kokosolie heeft een rookpunt van 180°C. Houd er rekening mee dat kokosolie vast is bij 25°C en lager en vloeibaar wordt als de temperatuur boven die drempel komt.
MCT Olie
Dit is wat u moet weten: MCT olie is te allen tijde helder en vloeibaar omdat het niet bestaat uit verzadigde vetzuren met lange ketens ā alleen triglyceriden met middellange ketens (vandaar de afkorting MCT).
Dus waarom voegen wellnessfanaten graag MCT olie toe aan hun eten en smoothies?
Het blijkt dat MCT’s vol zitten met gezonde vetten die direct worden omgezet in energie. Het is wat onze Vital Proteins Collageen Creamers zo populair maakt! MCT’s zijn te vinden in het kokosmelkpoeder waaruit dit populaire Vital Proteins-product bestaat.