Levensstijl

Alles wat u moet weten over kokosnoot: kokosolie recepten en kokosmelk recepten

Kokosnoot

Wat is kokosnoot?

De kokospalm is een lid van de palmboomfamilie. De term ‘kokosnoot’ kan verwijzen naar de hele kokospalm, het zaad of de vrucht.

Kokosnoot is een heerlijk voedingsmiddel dat vele unieke vormen aanneemt; het kan worden gebruikt als een zuivelvrije creamer (kokosmelk), een drankje na de training vanwege de elektrolyten en koolhydraten (kokoswater) en als suikervervanger (kokossuiker). Laten we een diepe duik nemen in alles wat met kokos te maken heeft…

Kokosolie

Kokosolie is verkrijgbaar in verfijnde en ongeraffineerde vormen. Geraffineerde kokosolie betekent simpelweg dat het een kokossmaak heeft (wat goed of slecht kan zijn, afhankelijk van het recept waarin het wordt gebruikt), terwijl ongeraffineerde kokosolie een heldere, smaakloze olie is die minder wordt verwerkt.

Geraffineerde kokosolie heeft een rookpunt van 200°C en kan dus gebruikt worden bij het sauteren, licht bakken of bakken. Ongeraffineerde kokosolie heeft een rookpunt van 180°C. Houd er rekening mee dat kokosolie vast is bij 25°C en lager en vloeibaar wordt als de temperatuur boven die drempel komt.

MCT Olie

Dit is wat u moet weten: MCT olie is te allen tijde helder en vloeibaar omdat het niet bestaat uit verzadigde vetzuren met lange ketens – alleen triglyceriden met middellange ketens (vandaar de afkorting MCT).

Dus waarom voegen wellnessfanaten graag MCT olie toe aan hun eten en smoothies?

Het blijkt dat MCT’s vol zitten met gezonde vetten die direct worden omgezet in energie. Het is wat onze Vital Proteins Collageen Creamers zo populair maakt! MCT’s zijn te vinden in het kokosmelkpoeder waaruit dit populaire Vital Proteins-product bestaat.

Kokosmelk

Kokosmelk: gezond heerlijk en veelzijdig. Het kan worden gedronken als melk of worden gebruikt als een niet-zuivelcreamer. Het gaat goed samen met koffie, thee en zelfs matcha (fijngemalen groene theepoeder).

Hoewel de calorieën uit kokosmelk uit bijna alle vetten komen, bevat het ook een paar gram eiwit, water en elektrolyten. Er zijn 142 calorieën per 60 ml.

Is kokosmelk gezond? Onthoud dit: kokosmelk bevat gezonde vetten, dus je moet je niet schuldig voelen Geniet van kokosmelk wetende dat je jezelf trakteert op iets dat niet alleen lekker smaakt, maar ook goed voor je is. Kokosmelk recepten vind je in verschillende toepassingen.

Kokossuiker

Kokossuiker is een natuurlijke suiker die afkomstig is van kokospalmsap. Het is vergelijkbaar met ahornsiroop omdat het, als het eenmaal uit de boom is gehaald, uitgedroogd is. Esthetisch gezien lijkt kokossuiker op bruine suiker vanwege zijn tint en textuur.

In vergelijking met witte suiker bevat kokossuiker kleine hoeveelheden mineralen zoals ijzer, zink, calcium en kalium, samen met enkele vetzuren met een korte keten, zoals polyfenolen en antioxidanten.

Kokossuiker bevat ook een vezel die bekend staat als inuline. Kokossuiker heeft een lagere glycemische index dan gewone suiker. Kokossuiker heeft een glycemische indexscore van 35, terwijl tafelsuiker een score van 68 heeft.

Een glycemische index is een systeem dat voedingsmiddelen rangschikt op een schaal van 1 tot 100 op basis van hun effect op de bloedsuikerspiegel. Wanneer kokossuiker wordt gecombineerd met elektrolyten en extra water, verkrijg je kokoswater. Deze bron van hydratatie wordt vooral aanbevolen voor of na een bijzonder zware training.

Kokoswater

Zuiver kokoswater bevat geen toegevoegde zoetstoffen of kleurstoffen. Het bevat ook slechts 45 calorieën per kopje, dus het kan dagelijks worden ingenomen voor een optimale hydratatie.

Een glas kokoswater van 225 ml bevat evenveel kalium als een banaan. Met 405 mg per kopje kan het kalium in kokoswater helpen om een van de elektrolyten aan te vullen die verloren gaan tijdens het sporten. Kokoswater bevat ook kleine hoeveelheden calcium en magnesium, die beide verloren gaan tijdens het sporten.

Kokosnoot Collageen Recepten

We hebben tal van recepten voor kokoscollageen, met behulp van onze Vital Proteins Collageen Creamer® in kokosnoot (die kokosmelkpoeder bevat), op onze blog. Probeer een van onze favorieten door de onderstaande link te volgen!

Geschreven door Jake Kocinski

Voeg deze kokosmuffins toe aan je baklijst

Recepten

Voeg deze kokosmuffins toe aan je baklijst

2021-01-12 15:26:19van Vital ProteinsVital Proteins

Vital Proteins

Schrijver en Expert