Levensstijl

Welke collageenproducten kan ik gebruiken als ik een ketodieet volg?

ketodieet

De afgelopen jaren is het ketiodieet steeds populairder geworden om snel vet te verbranden en af te vallen. Of je nou net komt kijken of al een expert bent in het ketodieet, de Vital Proteins Collageen Creamer® Mokka is een geweldige aanvulling voor je ketomaaltijd.

Opmerking: we raden aan om je gezondheidsdoelen te bespreken met een medisch professional. Deze kan je het beste helpen bij de diagnose en behandeling van een medische aandoening en kan je ook helpen te beslissen of een voedingssupplement een nuttige aanvulling is van jouw dieet.

Wat is het ketodieet?

Het ketogeen dieet, oftewel ketodieet, is een vetrijk, koolhydraatarm dieet om je lichaam in ketose te brengen. Dit is een stadium waarin het lichaam als energiebron vet verbrandt in plaats van glucose.

Glucose is suiker uit koolhydraten dat je lichaam normaal gebruikt voor energie. Als je minder koolhydraten nuttigt, nuttig je ook minder glucose. Als je lichaam minder glucose kan verbranden als energiebron, gaat het opgeslagen vet verbranden. Hierdoor kom je in ketose, wat je helpt om ongewenste kilo’s kwijt te raken.

Collageen en keto

Collageen is een eiwit dat prima past in een ketogeen dieet. Collageen is het meest voorkomende eiwit in de huid, botten en het kraakbeen. Personen die een ketodieet volgen, eten vaak vlees met huid, botten en kraakbeen, en drinken vaak bottenbouillon, waarin veel collageen zit. Hierdoor wordt collageen een natuurlijk onderdeel van een ketogeen dieet.

Maar je kunt ook collageen in de vorm van collageenpeptiden nemen bij uw ketodieet. Vital Proteins® Collageen Peptiden zijn afkomstig van Braziliaanse runderen. Andere producten in de lijn van Vital Protein zijn onder andere Rundergelatine, wat gebruikt kan worden voor dikke, heerlijke soepen en stoofschotels, en Marine Collageen, wat geschikt is voor pescotariërs.

Maar ook de Vital Proteins Rundlever Capsules passen geweldig binnen een ketogeen dieet. Voorstanders van het dieet zeggen vaak dat het goed is om zowel bouillon te nuttigen als orgaanvlees, zoals lever, wat vol zit met essentiële voedingsstoffen zoals vitamine A.

Waarom is de Vital Proteins Collageen Creamer Mokka iets voor mij?

Met de Vital Proteins Collageen Creamer Mokka voeg je Middellange keten triglyceriden (MCT’s) bij je dieet zonder toegevoegde suikers of kunstmatige smaakstoffen. Dit is Whole30®-goedgekeurd, bevat geen suiker maar bevat wel 10 g collageen per portie.

 

De combinatie van MCT’s en collageenpeptiden bieden geweldige gezondheidsvoordelen bij een ketodieet. Onze Mocha Collageen Creamer haalt de MCT’s uit biologische kokosnootmelkpoeder.

Hoe gebruik ik de Collageen Creamer Mokka?

Je gebruikt het Collageen Creamer Mokka ™-supplement heel gemakkelijk door je koffie te biohacken.

Biohacken betekent dat je via biologisch ondersteunde trucs de chemie van je lichaam wijzigt om je biologische functies te optimaliseren. Waarschijnlijk heb je al eens aan biohacking gedaan door supplementen te nemen, een eliminatiedieet te volgen, te mediteren etc.

Met Collageen Creamer Mokka in je ochtendkoffie krijg je energie en vetten. Ben je niet zo’n fan van koffie? Je kunt de creamer ook toevoegen aan thee, pap of je favoriete toetje.

Geschreven door Hannah Tate

Een snelcursus over The Vital Difference

Collageen

Een snelcursus over The Vital Difference

2021-03-24 08:22:02van Vital ProteinsVital Proteins

Vital Proteins

Schrijver en Expert