Levensstijl

Je ultieme huidverzorgingsroutine na het zonnen

Je huid voorbereiden op plezier in de zon is belangrijk, maar je huidverzorgingroutine na het zonnen is net zo essentieel. Huidverzorging in de zomer houdt niet alleen in dat je je huid beschermt tegen de felle zon en zinderende hitte, maar deze ook herstelt na een dag vol buitenavonturen. Volg deze drie stappen om je aftersun-huidverzorgingsroutine gemakkelijk op te krikken.

1. Je huid hydrateren met verkoelend hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een populair ingrediënt dat in topische huidverzorgingsproducten wordt gebruikt, vanwege zijn goed onderzochte hydraterende eigenschappen. Maar wist je dat het drinken van hyaluronzuur kan helpen om de natuurlijke vochtvoorziening van je huid te ondersteunen?

Voor een boost van hoogmoleculair hyaluronzuur plus collageen en levende bacteriën, voeg je onze Vital Proteins Beauty Collageen® toe aan je favoriete zomerdrankje, zoals ijsthee of een smoothie.

2. Zonverbrande huid verzorgen

Is je huid verbrand door de zon? Neem deze stappen op in je huidverzorgingsroutine om de gevolgen van te veel blootstelling aan de zon te helpen herstellen en neutraliseren:

Een kalmerend masker

Je kunt je huid hydrateren met een verzachtend masker. Dit helpt je huid te herstellen van blootstelling aan de zon, wat de huid dof, droog en soms erg gevoelig kan maken.

We raden aan er een met komkommer en munt te proberen, want komkommer is rijk aan het huidherstellende mineraal kiezelzuur, terwijl munt goed is bij milde verbranding en een gevoelige huid.

Een moisturizer die vervuiling neutraliseert

Verontreinigende stoffen beschadigen niet alleen de huidcellen, maar ze kunnen de huid ook irriteren. Helaas is het onmogelijk om geheel te voorkomen dat je huid wordt blootgesteld aan verontreinigende stoffen.

Gebruik in plaats daarvan een moisturizer die ontwikkeld is om de invloed van vervuiling op de huid te neutraliseren.

Een voedende lippenbehandeling

Het is gemakkelijk de tere huid van de lippen te vergeten als onderdeel van je huidverzorging in de zomer. De lippen zijn echter een van de kwetsbaarste delen van ons lichaam, vooral als het op beschadiging door omgevingsfactoren aankomt.

Je moet je lippen al beschermen als je buiten in de zon bent, maar trakteer je lippen daarna zeker op een voedend lipmasker of lipbehandeling.

Zoek er eentje met een huiddoordringende olie, zoals jojoba of argan, en let erop dat het product geen petroleum bevat, want dit kan warmte vasthouden.

3. Huid verbrand door zon verzachten met aloë

We weten allemaal dat wanneer de huid niet goed beschermd is, langdurige blootstelling aan de zon gevaarlijk kan zijn. Zelfs als je om de paar uur een SPF50-zonnebrandcrème opsmeert, is het nog mogelijk dat je verbrandt.

Bij oppervlakkige verbrandingen en irritaties kun je je zonverbrande huid verzorgen met een verkoelend middel met aloë vera-gel. Je kunt het sap direct uit de plant aanbrengen voor onmiddellijke verlichting van jeukende, afbladderende huid als gevolg van verbranding door de zon.

Lees meer over de voordelen van Vital Proteins Beauty Collageen:

De ultieme huidverzorgingsroutine met collageen

Schoonheid

De ultieme huidverzorgingsroutine met collageen

Gebruik collageensupplementen om je huid gezond te houden.

2022-04-04 09:58:00van Vital ProteinsVital Proteins

Vital Proteins

Schrijver en Expert