Collageen

Welk collageen is goed voor de huid?

Als het gaat om de voordelen van collageen, is een van de meest gestelde vragen die we krijgen “”helpt collageen bij de schoonheid van de huid?”” Gelukkig voor jou zijn we hier om je de laatste feitjes te geven.

Of je nu al bekend bent met collageen of probeert een nieuwe wellness routine op te bouwen, we zullen veelgestelde vragen als ‘wat doet collageen met je gezicht?’ en ‘hoe lang duurt het voordat collageen begint te werken?’ behandelen. Blijf lezen!

Wat is collageen?

Om tot de kern te komen van hoe collageen de huid helpt, laten we ons even opfrissen over wat collageen is.

Collageen is het meest voorkomende eiwit in het lichaam dat helpt structuur te geven aan haar, huid, nagels, botten, ligamenten en pezen. Het bestaat uit de volgende aminozuren: glycine, proline, hydroxyproline en arginine – componenten die helpen om onze huid, haar en nagels in goede staat te houden. In wezen is collageen de lijm die alles bij elkaar houdt.

Ondersteunt collageen de schoonheid van de huid?

Als het specifiek om de huid gaat, helpt collageen de huid stevig, vol en soepel te houden. Het doet dit via de lederhuid (de basis van de huid), die nauw betrokken is bij het elastisch en soepel houden van de huid. Aangezien collageen 70% van de lederhuid uitmaakt, zorgt een goede collageenvoorziening ervoor dat het lichaam de bovengenoemde voordelen behoudt.

Zoals alles eist de tijd zijn tol en dat geldt ook voor collageen. De natuurlijke collageenproductie van het lichaam wordt beïnvloed, wat kan resulteren in fijne lijntjes en een verslapte huid. Door collageen in te nemen, kan het lichaam regenereren wat met de jaren verloren is gegaan of is afgebroken.

Wat kan collageen doen voor het gezicht?

Wat je gezicht betreft, kan collageen dezelfde huidverzorgende voordelen bieden als hierboven genoemd. Neem collageen in en een stevige huid ligt in het verschiet!

Natuurlijk is het een goed begin om de juiste producten bij de hand te hebben. In dit geval raden we onze OG favorieten aan, zoals Collageen Peptiden, Matcha Collageen en Collageen Creamers®.

Wij raden ook onze Beauty Collageen® productlijn aan, die hyaluronzuur bevat om jouw schoonheidsroutine een boost te geven.

Hoe lang duurt het voordat collageen begint te werken?

Het bereiken van je schoonheidsdoelen vergt geduld. Gelukkig is het zien van resultaten net zo makkelijk als het toevoegen van collageen aan je dagelijkse regime voor een levendigere jij!

Natuurlijk zouden we nalatig zijn om niet de juiste collageendosering te vermelden om de bovenstaande voordelen te ervaren – we raden 10-20g collageen per dag aan.

Zal ik aankomen van collageen?

Omdat collageen een eiwit is, kan het een vol gevoel bevorderen. Hoewel Vital Proteins niet in de ‘gewichtsverlies’ business zit (we zijn hier gewoon om je te voorzien van collageen die helpen jouw dagelijkse routine een boost te geven!), raden we je aan jouw gezondheidsdoelen met je arts te bespreken.

Geschreven door Sarah Schuh

Collageen Peptiden vs Collageen Creamer: wat is het verschil?

Collageen

Collageen Peptiden vs Collageen Creamer: wat is het verschil?

2021-01-15 09:08:46van Vital ProteinsVital Proteins

Vital Proteins

Schrijver en Expert