Collageen

Wat is viscollageen?

Als het op collageen aankomt, heb je veel opties om uit te kiezen! Om uit te zoeken welke soort collageen de ‘beste’ is voor jouw routine, is het onderzoeken en begrijpen van de voordelen van elke soort een nuttig begin.  

In dit artikel richten we ons specifiek op viscollageen (ook wel mariene collageen genoemd). Hieronder bespreken we wat het is, hoe je het kunt innemen en wat het voor jou kan doen. Blijf scrollen om de details te weten. 

Wat doet viscollageen? 

Viscollageen biedt dezelfde voordelen als onze Collagen Peptides en ondersteunt de schoonheid van haar, huid en nagels.  

Als we ongeveer 25 jaar oud zijn, begint ons lichaam steeds minder collageen aan te maken. Daarom is dit een goed supplement om je collageeninname te verhogen. 

Collageen helpt jou ook nog op een paar andere manieren. Lees verder! 

Hoe viscollageen je lichaam kan ondersteunen 

Een gevarieerd en evenwichtig dieet volgen, voldoende bewegen en collageen – zoals viscollageen – aan je voeding toevoegen, zijn enkele manieren om de belangrijke delen van ons lichaam goed geolied en sterk te houden. 

Viscollageen voor de huid 

Wanneer de natuurlijke collageenproductie van ons lichaam begint af te nemen, worden we geconfronteerd met fijne lijntjes en een verslapte huid. Collageen kan de verouderende huid helpen door haar stevig, vol, gehydrateerd en soepel te houden.  

Viscollageen versus rundercollageen 

Tussen viscollageen en rundercollageen zijn veel overeenkomsten, maar ook enkele verschillen. Om te beginnen lossen ze allebei gemakkelijk op in vloeistoffen. Ze zijn ook niet gearomatiseerd, ze zijn geurloos en bevatten dezelfde typen collageen.  

Bovendien is ons mariene collageen, net als onze collageenpeptiden afkomstig van runderen, rijk aan collageen van het type I en III.  

Uiteindelijk is het belangrijkste verschil dat viscollageen geschikt is voor pescotariërs. Rundercollageen is dat niet. Rundercollageen is afkomstig van runderhuid, terwijl viscollageen gemaakt wordt van niet-ggo, maar op de boerderij gekweekte witvis. 

Na de vangst worden de schubben of huiden van de vis geweekt, schoon en zacht gemaakt, zodat het collageen kan worden gewonnen. Dan wordt gezuiverd water in het proces gebracht en verhit om het collageen af te breken in kleinere eiwitketens. Dit noemen we collageenpeptiden. Met hete lucht onder druk worden deze gehydrolyseerd tot het fijne, geurloze poeder dat je in je verpakking vindt. 

Wanneer moet ik viscollageen nemen? 

Zoals gezegd begint de natuurlijke collageenproductie van ons lichaam af te nemen rond de leeftijd van 25 jaar. Viscollageen wordt gemakkelijk verteerd en opgenomen door het lichaam. Dus, om mooi haar, huid en nagels te blijven ondersteunen, zijn 1-2 schepjes per dag aanbevolen om maximaal te genieten van de voordelen van het collageenpoeder. 

Kan collageen gewichtstoename veroorzaken? 

Omdat viscollageen een eiwit is, kan het een vol gevoel bevorderen. Omdat wij adviseren om het collageenpoeder alleen als voedingssupplement in te nemen, kunnen wij geen uitspraak doen over het feit of het een methode is om af te vallen of gewicht te verliezen.  

Wij raden je aan om je gezondheidsdoelen met je arts te bespreken. Je arts is het beste geplaatst om je te begeleiden en te helpen beslissen of een voedingssupplement al dan niet een nuttige aanvulling op je voedingsregime is. 

Geschreven door Sarah Schuh

Wat is Marine Collageen?

Collageen

Wat is Marine Collageen?

2021-03-30 15:03:28van Vital ProteinsVital Proteins

Vital Proteins

Schrijver en Expert