Collageen

Wat is Marine Collageen?

Laten we allereerst over collageen als geheel praten. Collageen is het meest voorkomende eiwit van het lichaam; het bestaat uit de aminozuren glycine, proline, hydroxyproline en arginine.

Hoewel we in staat zijn om ons eigen collageen te maken, begint de natuurlijke collageenproductie van ons lichaam rond de leeftijd van 25 jaar af te nemen. Dit is waar Vital Proteins® om de hoek komt kijken. We bieden een scala aan verschillende soorten collageen, waaronder onze bestverkochte Collageen Peptiden, afkomstig van runderen. Volg je een pescotarisch dieet? Maak je geen zorgen! We hebben ook collageen poeders op marine basis om jouw levensstijl aan te vullen.

Wat is het verschil tussen Collageen en Marine Collageen?

Er is slechts één belangrijk verschil tussen onze Collageen Peptiden en Marine Collageen. Maar laten we eerst hun overeenkomsten samenvatten: het zijn beide poeders die gemakkelijk oplosbaar zijn in vloeistoffen, smaakloos en geurloos zijn en dezelfde soorten collageen bevatten! Is het een verrassing dat ze twee van onze best-sellers zijn?

Wat hen onderscheidt, het komt allemaal neer op waar ze vandaan komen. De Marine Collageen is een favoriet onder degenen die een pescotarisch dieet volgen.

Welk type collageen is Marine Collageen?

Net als onze Collageen Peptiden op basis van runderen, is ons Marine Collageen rijk aan collageen type I en III. Blijf lezen voor een overzicht van wat deze typen zijn.

Type I

Type I collageen is het meest voorkomende type collageen in het lichaam. Dit is het type collageen waarmee je waarschijnlijk het meest vertrouwd bent, omdat het een belangrijke rol speelt bij het behouden van het collageengehalte in je huid, haar of nagels. Type I collageen is ook een belangrijk onderdeel van de pezen, organen en botten.

Type III

Het derde meest voorkomende type collageen, type III, wordt meestal aangetroffen in reticulaire vezels, zoals in het beenmerg. Het wordt meestal naast collageen type I in het lichaam aangetroffen.

Hoe wordt Marine Collageen gemaakt?

Specifiek verwijzend naar onze Vital Proteins Marine Collageen, is het gemaakt van de schubben van verse vis. Om afval te verminderen en de duurzaamheid te verbeteren, is onze Marine Collageen afkomstig van de huid en schubben van de vis, natuurlijke bijproducten van de visindustrie die anders zouden worden weggegooid.

Zodra de schubben of huiden zijn gedrenkt, schoongemaakt en verzacht, zijn ze klaar voor de extractie van collageen. Gezuiverd water wordt verwarmd om het collageen verder uit de schubben of huiden te extraheren. Zodra het collageen uit de huiden is geëxtraheerd, hydrolyseren water en proteolytische enzymen het (of breken het af) in kleinere eiwitketens die collageen peptiden worden genoemd.

Met behulp van een uitbarsting van hete lucht onder druk worden de gehydrolyseerde collageen peptiden gesproeidroogd tot een fijn, reukloos poeder. Elke batch collageen wordt vervolgens in het laboratorium getest om kwaliteit en veiligheid te garanderen voordat het in een BPA/ BPS-vrije bus wordt geplaatst.

Is Marine Collageen goed voor je?

Net als collageen op basis van runderen, is Marine Collageen een geweldige aanvulling. Collageen – ongeacht de bron – is een geweldige aanvulling op je dieet als je je collageeninname wilt verhogen.

Onze onderwijscoördinator, Olivia Pelaez, voegt Marine Collagen toe aan haar routine – het product maakt een groot deel uit van haar ochtend- en middagrituelen! Ze heeft ook de bekende schoonheidseigenschappen van collageen geplukt en ons verteld:

“Ik heb zeker een verschil gezien in mijn haar, huid en nagels!”

Geschreven door Grace Gavilanes

De vele voordelen van collageen

Collageen

De vele voordelen van collageen

2021-01-13 15:17:31van Vital ProteinsVital Proteins

Vital Proteins

Schrijver en Expert