Collageen

Is collageen veganistisch?

In deze blog zullen we uitleggen waar we onze collageen vandaan komt en of veganistische collageen al dan niet direct beschikbaar is voor het publiek. Potentiële klanten zijn terecht nieuwsgierig naar het belangrijkste ingrediënt in Vital Proteins®-producten! Dus, is collageen veganistisch? Kortom, het collageen in onze producten is niet veganistisch. We hebben nog geen plantaardige collageenbron gevonden die voldoet aan de normen van ons huidige productassortiment.

Terwijl onze gehydrolyseerde Collageen Peptiden bijvoorbeeld vrij zijn van zuivelproducten, gluten en toegevoegde zoetstoffen, bevat het product één enkel ingrediënt dat op zichzelf niet veganistisch is: collageen.

Hieronder onderzoeken we collageen verder: wat is collageen, de voordelen van collageen, waar collageen van wordt gemaakt, de beste manieren om collageen te krijgen en waarom collageen daarom niet veganistisch is. We bieden echter veganistische Vital Proteins-alternatieven aan. Scroll verder om verder te lezen!

Wat zijn de voordelen van collageen?

Laten we beginnen met een opfrisser! Hebben jullie de blog de vele voordelen van collageen al gelezen? Collageen is belangrijk omdat de natuurlijke productie van collageen in ons lichaam begint af te nemen naarmate we ouder worden. Ons lichaam kan voedingsstoffen dan niet langer zo goed meer opnemen of even efficiënt synthetiseren.

Om ervoor te zorgen dat het lichaam voldoende ingrediënten heeft die nodig zijn voor de productie van collageen, is het belangrijk om het lichaam aan te vullen met collageen en de noodzakelijke aminozuren.

Collageen is speciaal omdat het een overvloed van de drie aminozuren bevat die je in veel andere voedingsmiddelen niet in zinvolle hoeveelheden zult vinden (glycine, proline en hydroxyproline).

Waar wordt collageen van gemaakt?

Ons lichaam produceert van nature collageen – een belangrijk bestanddeel van haar, huid, nagels en gewrichten – maar de productie van collageen vertraagt naarmate we ouder worden. Daarom is het toevoegen van collageen aan onze voeding onze missie geworden.

Is onze Marine Collageen veganistisch?

Naast onze collageen, bieden we ook een pescotarische optie aan – onze Marine Collageen. Hoewel dit product ook niet veganistisch is, is het een duurzaam, natuurlijk bijproduct van de visindustrie.

Onze Marine Collageen is gemaakt van de schubben van verse vis. Om afval te verminderen en de duurzaamheid te verbeteren, is onze Marine Collageen afkomstig van de huid en schubben van de vis, natuurlijke bijproducten van de visindustrie die anders zouden worden weggegooid.

Net als onze originele Collageen Peptiden is het Marine Collageen gemakkelijk oplosbaar in warme en koude vloeistoffen en smaakloos. Gebruik je liever collageen in capsulevorm? Grijp in plaats daarvan naar onze Marine Collageen Capsules.

Geschreven door Sarah Schuh and Grace GavilanesVital Proteins

Vital Proteins

Schrijver en Expert