Collageen

Is collageen veganistisch?

Collageen Peptiden

In deze blog zullen we uitleggen waar we onze collageen vandaan komt en of veganistische collageen al dan niet direct beschikbaar is voor het publiek. Potentiële klanten zijn terecht nieuwsgierig naar het belangrijkste ingrediënt in Vital Proteins®-producten! Dus, is collageen veganistisch? Kortom, het collageen in onze producten is niet veganistisch. We hebben nog geen plantaardige collageenbron gevonden die voldoet aan de normen van ons huidige productassortiment.

Terwijl onze gehydrolyseerde Collageen Peptiden bijvoorbeeld vrij zijn van zuivelproducten, gluten en toegevoegde zoetstoffen, bevat het product één enkel ingrediënt dat op zichzelf niet veganistisch is: collageen.

Hieronder onderzoeken we collageen verder: wat is collageen, de voordelen van collageen, waar collageen van wordt gemaakt, de beste manieren om collageen te krijgen en waarom collageen daarom niet veganistisch is. We bieden echter veganistische Vital Proteins-alternatieven aan. Scroll verder om verder te lezen!

Wat zijn de voordelen van collageen?

Laten we beginnen met een opfrisser! Hebben jullie de blog de vele voordelen van collageen al gelezen? Collageen is belangrijk omdat de natuurlijke productie van collageen in ons lichaam begint af te nemen naarmate we ouder worden. Ons lichaam kan voedingsstoffen dan niet langer zo goed meer opnemen of even efficiënt synthetiseren.

Is collageen veganistisch?

 

Om ervoor te zorgen dat het lichaam voldoende ingrediënten heeft die nodig zijn voor de productie van collageen, is het belangrijk om het lichaam aan te vullen met collageen en de noodzakelijke aminozuren.

Collageen is speciaal omdat het een overvloed van de drie aminozuren bevat die je in veel andere voedingsmiddelen niet in zinvolle hoeveelheden zult vinden (glycine, proline en hydroxyproline).

Waar wordt collageen van gemaakt?

Ons lichaam produceert van nature collageen – een belangrijk bestanddeel van haar, huid, nagels en gewrichten – maar de productie van collageen vertraagt naarmate we ouder worden. Daarom is het toevoegen van collageen aan onze voeding onze missie geworden.

Onze beroemde gehydrolyseerde Collageen Peptiden zijn gebaseerd op runderen en afkomstig van de huid van Braziliaans grasgevoerd vee.

Is onze Marine Collageen veganistisch?

Naast onze collageen die afkomstig van grasgevoerde runderhuiden, bieden we ook een pescotarische optie aan – onze Marine Collageen. Hoewel dit product ook niet veganistisch is, is het een duurzaam, natuurlijk bijproduct van de visindustrie.

marine collageen

Onze Marine Collageen is gemaakt van de schubben van verse, niet-ggo, wild gevangen witvis voor de kust van Alaska. Om afval te verminderen en de duurzaamheid te verbeteren, is onze Marine Collageen afkomstig van de huid en schubben van de vis, natuurlijke bijproducten van de visindustrie die anders zouden worden weggegooid.

Net als onze originele Collageen Peptiden is het Marine Collageen gemakkelijk oplosbaar in warme en koude vloeistoffen en smaakloos. Gebruik je liever collageen in capsulevorm? Grijp in plaats daarvan naar onze Marine Collageen Capsules.

Daarnaast bieden we ook andere favoriete producten van onze Marine Collageen aan. Onze Collageen Beauty Glow™ bevat naast Collageen Peptiden (uit vis), ook vele gunstige ingrediënten voor de huid – zoals hyaluronzuur, biotine en vitamine C. Bovendien is het verkrijgbaar in de heerlijke smaak, Aardbei-Citroen! Het is ook gemakkelijk oplosbaar in warme en koude vloeistoffen, een heerlijke collageen aanvulling in je thee, smoothie of andere recepten.

Geschreven door Sarah Schuh and Grace GavilanesVital Proteins

Vital Proteins

Schrijver en Expert