Collageen

Collageenbouwer versus collageen: wat je moet weten

Vital Proteins® collageenpeptiden

Op dit moment is er geen bekende bron van plantaardig collageen (lees: veganistisch collageen). Aangezien er geen plantaardig collageen bestaat, beginnen overal collageenbouwers op te duiken. Maar wat is een collageenbouwer en hoe verhoudt deze zich tot echt collageen?

Collageenbouwer versus collageen

Om te beginnen bevatten collageenbouwers geen collageen. Deze producten zijn gericht op veganisten die de voordelen van collageen willen ervaren zonder collageen in te nemen.

Ter herinnering: ons collageen is afkomstig van runderhuid en visschubben. (Nogmaals, er bestaat momenteel geen plantaardige bron van collageen).

Collageen bestaat uit bouwstenen, ofwel aminozuren, die met behulp van vitamine C goed zijn gestructureerd. Wanneer het lichaam collageen aanmaakt, verbindt het aminozuren (zoals glycine, proline en hydroxyproline uit onze Vital Proteins® collageenpeptiden) met vitamine C, die een hydroxylgroep (zuurstof en waterstof) aan de aminozuren toevoegt. Dit zorgt ervoor dat de zuren kunnen veranderen in een goed gevormde, sterke helixvorm. Vitamine C draagt in essentie bij aan de normale collageenvorming voor de normale werking van de huid.

Naarmate we ouder worden, kan het zijn dat ons lichaam voedingsstoffen niet langer goed opneemt of even efficiënt verwerkt. Om ervoor te zorgen dat het lichaam beschikt over voldoende stoffen die nodig zijn voor de productie van collageen, is het belangrijk om de natuurlijke voorraad collageen en de noodzakelijke aminozuren aan te vullen.

Degenen die een plantaardig dieet volgen, kunnen de collageenproductie ondersteunen door collageenverhogende voedingsstoffen te consumeren, waaronder een collageenbouwer die de nodige voedingsstoffen bevat om de collageenproductie te ondersteunen.

Collageenbouwers zijn simpelweg voedingsstoffen die de productie van collageen ondersteunen, maar zelf geen collageen bevatten. Collageen bevat een overvloed van de drie aminozuren die u in veel andere voedingsmiddelen (glycine, proline en hydroxyproline) niet in noemenswaardige hoeveelheden vindt. Collageen draagt bij aan het behoud en de groei van spiermassa. Collageen helpt bovendien de huid en bevordert het algehele stralende uiterlijk.

Waarom is collageen belangrijk?

Collageenbouwers ondersteunen het lichaam bij het produceren van essentiële eiwitten. Bovendien wordt collageen direct door het lichaam opgenomen bij elke schep, roer en slok. Wanneer collageen door het lichaam wordt verteerd, worden de peptiden aangetrokken door fibroblasten, de cellen die collageen verwerken. Dit zijn de meest voorkomende cellen van bindweefsels in de huid.

Vital Proteins heeft een uitgebreid productassortiment om te voldoen aan de functionele behoeften van gebruikers. We raden nieuwe gebruikers aan om onze gehydrolyseerde collageenpeptiden te gebruiken, aangezien dit een van ons meest veelzijdige product is. Het is smaakloos, geurloos en lost op in warme en koude vloeistoffen.

Geschreven door Grace GavilanesVital Proteins

Vital Proteins

Schrijver en Expert