Collageen

Waarom zal je lichaam minder collageen aanmaken naarmate je ouder wordt?

Vital Proteins Collagen Peptides

Collageen is een populair woord dat al vele jaren de ronde doet in de wereld van gezondheid en welzijn. De natuurlijke collageenproductie van ons lichaam neemt af naarmate we ouder worden, maar weet je ook waarom? En wat is de functie van collageen eigenlijk? Wij hebben een blog samengesteld over het belang van collageen voor je huid, haar en botten, en over collageenverlies bij het ouder worden. Ook vertellen we meer over hoe je het collageenniveau van je lichaam kunt ondersteunen met Vital Proteins.

Wat is de functie van collageen?

Collageen is het meest voorkomende eiwit in het lichaam en geeft structuur aan je huid, haar, nagels, botten, ligamenten en pezen. Het bestaat uit de aminozuren glycine, proline, hydroxyproline en arginine.

Naarmate we ouder worden, neemt onze collageenproductie geleidelijk af. Maar wat is de oorzaak van collageenverlies en op welke leeftijd moeten we collageen beginnen in te nemen?

Shop Collageen Supplementen

 

Waarom krijgen we te maken met collageenverlies naarmate we ouder worden?

Naarmate we ouder worden, kan de productie van de aminozuren die nodig zijn om collageen aan te maken afnemen. Deze vermindering kan het vermogen van je lichaam om collageen aan te maken verstoren, waardoor het meer collageen afbreekt dan het kan voorzien. Zonder voldoende collageen in het lichaam, kunnen zowel je collageen- als elastinevezels dunner en losser worden naarmate je ouder wordt.

Je levensstijl kan ook bijdragen tot het verlies van collageen bij het ouder worden: herhaaldelijke blootstelling aan uv-stralen of vrije radicalen zorgt er bijvoorbeeld voor dat collageen sneller wordt afgebroken dan bij normale veroudering, wat resulteert in een verlies van elasticiteit in de huid.

Tekenen van een collageentekort

Een tekort aan collageen kan het resultaat zijn van je lichaam dat veroudert. Om verder collageenverlies naarmate je ouder wordt te voorkomen, is het belangrijk om de tekenen van een collageentekort te herkennen, zoals:

  1. Gewrichtspijn
  2. Verminderde mobiliteit
  3. Verminderde elasticiteit van de huid
  4. Het dunner worden van het haar

Op welke leeftijd moet je beginnen met collageen innemen?

Een uitstekende manier om het collageenniveau van je lichaam te ondersteunen, is door collageensupplementen in je routine op te nemen.

Wanneer collageen innemen het beste resultaat geeft hangt af van je leeftijd, maar het innemen van collageensupplementen kan op elke leeftijd nuttig zijn. Het is mogelijk dat je niet ten volle profiteert van de effecten als je iets ouder bent. Beginnen met een collageensupplement tussen de leeftijd van 20 en 30 jaar kan gunstiger zijn, omdat op deze leeftijd de hoeveelheid aminozuren die nodig zijn om collageen aan te maken, mogelijk begint af te nemen.

Bij Vital Proteins bieden we een assortiment van verschillende collageensupplementen die je kunnen voorzien van de aminozuren die helpen bij de productie van collageen voor de huid, je haar en je gewrichten, zoals onze niet-gearomatiseerde collageen peptiden.

Dit uiterst veelzijdige collageenpoeder is smaakloos, geurloos en bevat 18 aminozuren. De licht verteerbare formule kan aan een ruime keuze van recepten worden toegevoegd. Voeg gewoon twee schepjes toe aan je favoriete warme of koude drank, of aan een maaltijd.

Ontdek hier meer manieren om collageensupplementen aan je routine toe te voegen:

Geef je routine een boost met collageen van Vital Proteins

Lifestyle

Geef je routine een boost met collageen van Vital Proteins

Hoe geef je jouw dagelijkse routine een boost met het collageenpoeder van Vital Proteins?

2022-01-17 14:02:11van Vital ProteinsVital Proteins

Vital Proteins

Schrijver en Expert